5 avantaje ale unei masini electrice
5 avantaje ale unei masini electrice

5 avantaje ale unei masini electrice

8 mai 2021
0 Comments

Stim ca era masinilor electrice e abia la inceput. Pana in 2030, marile state ale Europei vor accepta masini noi doar electrice. In acest sens, producatorii de masini deja s-au conformat si au inceput sa scoata pe piata masini 100% electrice, care insa sa mentina nivelul de performanta al masinilor cu motoare clasice de pana acum.

Suntem din ce in ce mai constienti de impactul actiunilor noastre asupra mediului. Din acest motiv, oamenii au inteles importanta masinilor electrice si au inceput sa cumpere deja masini electrice sau hibride. Dar, desi acest sector este in plina expansiune, mai este inca un drum lung pana toti conducatorii auto se vor lasa convinsi sa renunte la masinile traditionale si sa treaca la o masina mai futurista.

Dezavantajele unei masini electrice sunt cunoscute: putina autonomie (masina poate parcurge doar cateva sute de kilometri, in functie de marca si model), exista in prezent putine puncte de incarcare si nu se incarca suficient de rapid.

Totusi, este important sa iei in considerare avantajele unei masini electrice, analizand din toate perspectivele. Iata care sunt cele mai importante avantaje:

Avantajele unei masini electrice

1. Emisii 0

Cel mai evident avantaj este ca o masina electrica nu emite niciun fel de emisii de gaze cu efect de sera sau emisii poluante in timpul mersului. In acelasi timp, sursa de energie a unei masini electrice poate fi obtinuta din surse regenerabile, spre deosebire de benzina, care este produsa numai prin procesele de extractie si transport care polueaza mediul.

Toate acestea fac ca masina electrica sa fie prietenoasa cu planeta. Prin utilizarea unei masini electrice, impactul asupra poluarii mediului va fi mai mic.

2. Economii lunare

Al doilea avantaj al utilizarii unei masini electrice este cel care convinge cel mai mult. Desi costul initial al unei maisni electrice poate fi mai mare fata de una pe benzina, costul intretinerii acesteia va fi mai mic. Nu mai esti nevoit sa alimentezi cu carburant costisitor si fluctuant din punctul de vedere al pretului. Costul la energie electrica este mult mai scazut si constant, poate varia in functie de zona in care locuiesti. Exista, de asemenea, modalitati de a reduce costul energiei electrice la 0, prin utilizarea panourilor solare.

3. Intretinerea masinii e de domeniul trecutului

Intretinerea regulata a masinii, a consumabilelor si costurile aferente provoaca mari batai de cap oricarui proprietar. Cu o masina electrica, schimbul de ulei, schimbarea bucselor, a curelelor, ambreiajul si orice alte piese mecanice sunt de domeniul trecutului. O masina electrica are nevoie doar de o verificare a starii bateriilor si motoarelor la un anumit interval de timp.

Cel mai frecvent lucru pe care trebuie sa il verificati si schimbati sunt anvelopele si filtrele de praf din motive de igiena. Un alt avantaj este lipsa uzurii. Masinile electrice au o durabilitate mult mai mare si este mai putin probabil sa se deterioreze intr-un timp scurt.

4. Beneficii fiscale si de finantare

Probabil vor ajunge si la noi in tara astfel de legi. In Statele Unite, de exemplu, exista anumite ajutoare federale si ajutoare de stat daca doresti o finantare pentru achizitia unei masini electrice. Mai multe tari ofera astfel de beneficii sau scutiri de la plata impozitelor, pentru a stimula achizitia de masini electrice deoarece acestea contribuie la schimbarile climatice.

5. Alte mici avantaje

Sunt alte mici avantaje si placeri pe care le ofera o masina electrica. De exemplu, anumite centre comerciale au locuri de parcare special destinate acestor autoturisme, astfel ca nu mai esti nevoit sa cauti un loc de parcare.

In plus, masinile electrice fac mai putin zgomot in mers si sunt mai confortabile. In unele orase din Europa, restrictiile de circulatie nu se aplica si masinilor electrice.

In sfarsit, cu toate avantajele si dezavantajele unei masini electrice, ele fac parte dintr-o piata intr-o continua inovatie. Desi infrastructura este inca necesara in toate colturile lumii pentru a avea in trafic masini 100% electrice, este ceea ce va fi in viitor.

Daca te gandesti la achizitia unei maisni electrice, te afli in locul potrivit! Avem o multitudine de optiuni de finantare printr-un contract de leasing pentru a-ti achizitiona masina dorita! Fii cu un pas inaintea tuturor si condu spre viitor cu o masina full electrica!

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BMW M440i 2021 review

BMW M440i 2021 review

Buia Ileana
20 iunie 2021
Atunci cand trebuie sa scapi de toate, convertibilul BMW M440i 2021, reproiectat, este confortabil pentru croaziera, sportiv in...
Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.