Ce masini noi cumpara romanii in 2021
Ce masini noi cumpara romanii in 2021

Ce masini noi cumpara romanii in 2021

26 aprilie 2021
0 Comments

La inceputul anului, piata auto a fost in scadere cu 52%. Datele oficiale APIA arata ca cele mai vandute masini noi in 2021 au fost Dacia Logan, Ford Puma si Ford Focus.

Comparativ cu anul trecut, vanzarile masinilor pe benzina au scazut semnificativ, diesel avand o cota de piata de aproape 27%. Cele mai cautate modele de masini sunt SUV-urile, cu aproape 39% din piata.

In luna ianuarie a acestui an s-au vandut peste 6000 de masini noi, printre care Dacia si Ford au fost cele mai cautate marci. Pe locul 3 se situeaza marca Toyota, urmata de Hyundai si Renault doar pe locul 10.

Ca modele de masini, statistica sta astfel:

– 365 unitati Dacia Loga;

– Ford Puma pe locul 2;

– Ford Focus pe locul al 3-lea;

– Hyundai i20 pe locul 4;

– Dacia Sandero;

– Toyota C-HR;

In ceea ce priveste clasa, SUV-urile detin 39.2% din piata, in timp ce clasa C31.3%. Si autoturismele electrice au avut un start foarte bun la inceput de an. Volkswagen se situeaza in topul clasamentului cu 58 de masini, urmat de marca BMW si Peugeot. Cota de piata in ianuarie a masinilor full electrice a fost de 3% din totalul pietei.

Romanii prefera masini cu tractiune integrala pentru masinile noi, cele mai multe fiind de la BMW, Mercedes, Dacia si Toyota.

Cele mai multe achizitii de masini noi pana in prezent s-a facut de persoanele juridice, in proportie de 63%. Motivul este faptul ca programul Rabla inca nu a inceput in Romania.

Romanii pot cumpara masini noi sau second hand si prin intermediul unui contract de leasing auto. Tot ce trebuie sa faca este sa contacteze un dealer autorizat in vederea stabilirii marcii de masina dorita, a bugetului stabilit si a altor criterii. Contacteaza acum o companie de leasing auto si obtine o cotatie de pret personalizata!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.