Cum sa conduci in siguranta in zilele toride de vara
Cum sa conduci in siguranta in zilele toride de vara

Cum sa conduci in siguranta in zilele toride de vara

8 septembrie 2021
0 Comments

Condusul pe canicula prezinta multe riscuri de care majoritatea soferilor nu sunt constienti. Este adevarat ca multe din conditiile de drum sunt mai bune vara decat iarna. Acest lucru induce perceptia multor soferi ca a conduce pe timp de vara este mai sigur decat a conduce pe timp de iarna, fiind un drum lipsit de riscuri. O impresie total gresita.

Avand in vedere ca majoritatea oamenilor isi iau vacanta pe timpul verii si conditiile meteo sunt mult mai atractive pe timp de vara, contrar, cele mai multe accidente se inregistreaza in lunile iunie, iulie si august tocmai pentru ca sunt mai mult masini in trafic.

Care sunt consecintele temperaturilor ridicate?

Pe scurt, caldura te oboseste la volan. Simptomele oboselii apar mai devreme din cauza temperaturilor ridicate si timpul de reactie se prelungeste.

Pentru a evita o astfel de situatie, este bine ca aerul conditionat sa fie functional, care sa mentina interiorul masinii la o temperatura optima constanta. Pentru acest lucru, ai nevoie de verificati periodice ale sistemului climatic al masinii.

De asemenea, cel mai bun mod de a reduce oboseala este de a manca mese usoare si sa folositi sistemul de aer conditionat pentru a evita senzatia de sufocare. Desigur, la drum lung,se recomanda opriri la fiecare 100 de kilometri sau la fiecare 2 ore, pentru relaxare si intinderea picioarelor.

Bineintes, nu se consuma bauturi alcoolice pentru ca obstructioneaza capacitatea de a conduce, insa poti consuma bauturi racoritoare.

Cele mai frecvente greseli atunci cand conduci pe timp de canicula

Multi soferi fac in masina o temperatura excesiv de rece. Cea mai buna optiune este ca temperatura sa fie moderata, intre 21 si 24 de grade celsius, in functie de preferinte. Se recomanda folosirea aerului conditionat mai mult decat a tine geamurile deschise.

Contrar aparentelor, la viteze mari, cu geamurile larg deschise consumi mai mult combustibil decat o faci folosind clima.

Daca timpul permite acest lucru, pe timp de vara, ideal este sa calatoresti la drum lung noaptea, atunci cand drumurile sunt mai putin aglomerate si temperaturile mai scazute.

In ceea ce priveste masina si siguranta pasagerilor, inainte de a porni la drum pe timp de vara, asigurati-va ca masina este complet functionala ca aveti reviziile tehnice periodice facute si ca sistemul de aer conditionat este functional. Desigur, este o operatiune ce trebuie realizata intr-un service auto autorizat.

Drumuri bune!

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.