De cata autonomie ai nevoie cu adevarat intr-o masina electrica
De cata autonomie ai nevoie cu adevarat intr-o masina electrica

De cata autonomie ai nevoie cu adevarat intr-o masina electrica

28 februarie 2022
0 Comments

Specialistii sunt de parere ca daca te gandesti la achizitia unui vehicul electric, nu face greseala de a cumpara unul cu o autonomie foarte mare. Spre deosebire de masinile cu motor cu combustie cu autonomie practic nelimitata, masinile electrice au cea mai mare valoare atunci cand au o autonomie potrivita.

Exista mai multe motive pentru care nu trebuie sa te orientezi dupa cea mai mare autonomie atunci cand vine vorba de alegerea unei masini electrice, printre care:

Costul

O masina cu autonomie extinsa costa foarte multi bani si, posibil, cu un nivel de echipare mai scazut. Nu exista o paralela reala cu masinile cu ardere. Costul gamei de vehicule electrice insa ii poate face pe cumparatori sa spuna nu, fara sa stie ca perceptia despre autonomie nu este suficienta si ca nu aceasta este adevarata problema.

Greutate

Masinile cu o autonomie mai mare a unei masini electrice au baterii mai grele si mai mari. Spre deosebire de un rezervor ce poate cantari 100 de kilograme, de exemplu si devine si mai usor cand nu este plin, o baterie EV poate cantari cu usurinta 100 de kilograme si sa ramana la fel de grea pe masura ce este descarcata. Asadar, dincolo de eficienta, exista o problema de siguranta cu greutatea excesiva a vehicului. O greutate potrivita asigura o performanta sporita.

Ciclul de viata al bateriei

La fel ca si deprecierea, acesta este un factor pe care cumparatorii de masini prefera sa il ignore. Insa trebuie avut in calcul faptul ca bateriile mai mari pot scala probleme de extractie, emisii si modul de recilare. Problema reciclarii este suficient de mare incat a atras atentia serioasa a numerosi fondatori. In schimb, bateriile mai mici pot avea un impac ecologic mai redus.

Cunoasterea nevoilor

Cei mai multi cumparatori de masini electrice vor cauta in mod reflex o masina de viitor, care sa le asigure un grad ridicat de cofort. Rasfatul masinilor cu combustibil este greu de egalat, motiv pentru care soferii sunt destul de sceptici atunci cand vine vorba de achizitia unor masini electrice.

Pentru moment, ia in considerare o optiune alternativa: ai nevoie intr-adevar de o masina pur electrica sau ar fi ok si una hibrid? O masina hibrid ar putea fi suficienta pentru majoritatea nevoilor zilnice, pentur transport la munca si plimbari in oras.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.