De ce s-au scumpit masinile second hand
De ce s-au scumpit masinile second hand

De ce s-au scumpit masinile second hand

28 aprilie 2021
0 Comments

Pandemia de coronavirus a creat o criza fara precedent pentru masinile noi, din cauza productiilor intarziate. In acest fel, vanzarile masinilor second hand au avut cresteri foarte mari.

Totusi, expertii auto recomanda tututor celor care isi permit sa nu cumpere o masina second hand acum, daca mai pot amana acest moment, si sa astepte pana isi permit achizitia unei masini noi. Motivul este faptul ca, odata lansate noile masini, cele second hand se vor deprecia semnificativ in aproximativ 6 luni.

La nivel global, valoarea masinilor second hand a crescut intre 30 si 48% din cauza pandemiei globale care a incetinit productia noilor masini. Muncitorii si navetistii din prima linie au epuizat stocurile de masini second hand la preturi accesibile.

In Romania, majoritatea masinilor achizitionate sunt second hand, pentru ca masinile noi sunt mult prea scumpe pentru bugetul standard al unui roman. Insa, conform specialistilor, dupa ce situatia va redeveni la normal in urma vaccinarii, valoarea masinilor second hand se va stabiliza.

Cei care platesc acum o masina second hand cu un pret de 30-40% mai mare, vor fi de 2 ori mai afectati atunci cand vor incerca sa vanda autovehiculul peste 5-6 ani, tinand cont de deprecierea normala a masinii.

In sfarsit, atat masinile noi si cat cele second hand ofera avantaje si dezavantaje. Cele second hand sunt deja rulate,pot aparea unele defecte, insa si cele noi se depreciaza imediat ce au iesit din showroom. Prin urmare, principalul criteriu ce face diferenta va fi bugetul alocat: daca iti permiti, achizitionezi o masina noua; in caz contrar, apelezi la piata second hand.

Indiferent de situatie, companiile de leasing ofera sprijin tututor celor care isi doresc sa achizitioneze o masina noua sau second hand, in functie de bugetul disponibil. Verifica lista noastra de masini disponibile noi sau second hand la preturi avantajoase si finantare garantata!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.