Honda Prologue va fi un nou model SUV EV in 2024
Honda Prologue va fi un nou model SUV EV in 2024

Honda Prologue va fi un nou model SUV EV in 2024

29 iunie 2021
0 Comments

Folosind pachetele de baterii Ultium de la GM, acest nou crossover electric va genera și o varianta de lux Acura.

Noul model EV Honda se va numi Prologue si va fi lansat in anul 2024 si va fi primul rezultat al unui parteneriat intre Honda si General Motors pe motoarele electrice EV.

Honda nu a mentionat inca exact ce dimensiune sau forma va lua Prologul, dar ne asteptam sa fie fie un SUV compact sau mijlociu. Grupul propulsor si platforma vor fi alcatuite din componente GM, iar vicepresedintele executiv al Honda, Dave Gardner, a spus ca cele mai mari puncte de diferentiere intre Prolog si GM EV vor fi in „jumatatea sa superioara” – designul caroseriei – si interiorul sau.

Honda Prologue 2024

Compania spune ca a ales numele Prolog pentru a indica faptul ca este primul dintre numeroasele vehicule electrice viitoare. Brandul de lux Acura va adauga si o versiune a acestui EV in 2024, dar numele acelui model nu a fost inca anuntat. Honda a declarat ca intentioneaza ca vehiculele electrice si vehiculele cu celule de combustibil sa reprezinte 40% din vanzarile de vehicule noi pana in 2030, 80% pana in 2035 si 100% pana in 2040.

De cealalta parte a baricadei, Ford si Volkswagen au deja noi crossover-uri dedicate EV in vanzare astazi pe Mach-E si ID.4, iar multe alte modele precum Nissan Ariya, Hyundai Ioniq 5 si Kia EV6 sunt programate sa fie lansate in curand, initial in SUA.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.