Hyundai nu va mai sprijini sistemul Blue Link pentru unele modele mai vechi
Hyundai nu va mai sprijini sistemul Blue Link pentru unele modele mai vechi

Hyundai nu va mai sprijini sistemul Blue Link pentru unele modele mai vechi

7 martie 2021
0 Comments

Hyundai  a anuntat ca functiile Blue Link ale vehiculelor vizate, modele mai vechi, se vor dezactiva la 1 ianuarie 2022. Conform comunicatului, furnizorul de retea al sistemului, Aeris Communications, nu va mai accepta sistemul celular 2G care il alimenteaza.

In esenta, acest lucru inseamna ca vor fi dezactivate multe caracteristici de siguranta si de securitate ale echipamentelor Hyundai. Aceste caracteristici includ urmarirea vehiculelor furate , asistenta rutiera, asistenta de urgenta SOS si notificare automata de coliziune.

Ce modele Hyundai vor fi afectate

Pe lista modelelor Hyundai afectate cu Blue Link sunt toate modelele 2012-2014, majoritatea modelelor 2015 (cu exceptia sedanelor Sonata si Genesis echipate cu navigatie) si Sonata Hybrid 2016, Equus, Elantra, Elantra GT, Santa Fe si Veloster modele fara navigatie.

Reprezentantii Hyundai au oferit si o declaratie in acest sens, in care spun ca: „Aceste retele celulare sunt intretinute de furnizori de servicii wireless in afara controlului Hyundai si Hyundai Blue Link. Datorita schimbarilor tehnologiei de telecomunicatii in timp, furnizorul de servicii wireless al retelei care permite utilizarea dispozitivelor 2G Hyundai Blue Link a anuntat recent ca va intrerupe Serviciul de retea celulara 2G pana la 31 decembrie 2021. Regretam orice neplaceri pe care aceasta le poate provoca„.

Proprietarii cu abonament anual vor primi o rambursare, in timp ce clientii cu abonamente lunare isi pot continua abonamentul pana la terminarea serviciului sau pot cere o anulare anticipata.

Se pare, tehnologiile moderne din vehiculele noastre pe care ne bazam in fiecare zi pot fi brusc considerate invechite. In acest scop, toate modelele actuale Hyundai vin cu un abonament Blue Link gratuit de trei ani, care include functii precum cautare automata la distanta, diagnostice si alerte la cerere si pornire de la distanta cu controlul climatizarii.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.