Iti vinzi masina? Iata ce trebuie sa stii
Iti vinzi masina? Iata ce trebuie sa stii

Iti vinzi masina? Iata ce trebuie sa stii

5 februarie 2022
0 Comments

Vanzarea si cumpararea de masini este foarte incerta, pentru ca este un produs cu care poti castiga sau pierde foarte mult, ca la loterie. Asta inseamna ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita atunci cand decizi sa iti schimbi masina.

De exemplu, masinile noi colecteaza date cu caracter personal despre proprietar, care ar trebui sterse, resetate inainte de a pune masina la vanzare, datele cu carcater personal nu ar trebui sa ajunga in posesia altcuiva.

Cele mai noi masini, precum SUV-urile camioanele si nu numai, colecteaza date GPS si trasele obisnuite, unele chiar pot avea optiunea de a deschide usa garajului casei.

De aceea, este important inainte de vanzarea masinii sa elimini aplicatiile, numerele de telefon inregistrate si alte informatii importante.

Verifica, de asemenea, torpedoul si toate documentele importante. Apoi verifica porbagajul. Uneori, s-ar putea sa gasesti lucruri importante pe care le-ai uitat dintr-o calatorie.

La fel ca un telefon, noile masini, pe masura ce sunt folosite, inregistreaza date despre ceea ce faci, ce functii accesezi si inregistreaza adresele la care ai fost. De asemenea, pot exista retele wireless salvate, hotspot si diferite functii conectate pe care trebuie sa iti amintesti sa le deconectezi inainte de a vinde masina.

Una dintre cele mai importante lucruri este sa te asiguri ca ai strs conexiunea Bluetooth si sa te asiguri ca nu ai alte contacte salvate in masina. Nu uita de harware si dispozitivul automat pentru deschiderea garajului, astfel incat noul sofer sa nu poata intra in locuinta ta in cazul in care nu esti la domiciliu.

Exista servicii telematice care te conecteaza direct la producatorii de automobile. Acolo, de obicei poti gasi un SOS sau un buton de apel pe oglinda retrovizoare, pe plafon langa oglinda, care te conecteaza la un operator live, ajutandu-te sa scoti vehiculul din contul telematic.

In sfarsit, inainte de a vinde masina, resetati-o complet.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.