Jaguar va fi o marca de masini complet electrice din 2025
Jaguar va fi o marca de masini complet electrice din 2025

Jaguar va fi o marca de masini complet electrice din 2025

16 februarie 2021
0 Comments

Producatorul auto britanic Jaguar Land Rover (JLR) a declarat ca marca sa de lux Jaguar va fi complet electrica pana in 2025. Intre timp, Land Rover va lansa primul sau vehicul complet electric in 2024, primul din cele 6 modele electrice planificate sa fie lansate in urmatorii 5 ani. In paralel, va continua insa sa produca masini hibride care combina motoarele cu ardere interna cu baterii, pana in jurul anilor 2036.

Tranzitia Jaguar Land Lover va fi finantata cu o investitie anuala de 2,5 miliarde de lire sterline in electrificare si tehnologii conexe.

Planurile JLR sunt realizabile?

Planurile JLR sunt ambitioase, desi anterior producatorul de autoturisme a oprit anterior adoptarea electrificarii. In prezent, doar SUV-ul Jaguar I-Pace este complet electric, insa masina nu a fost construita in-house ci de un contractor. Din varii motive, precum lipsa obiectivelor de emii, anul trecut compania a primit o amenda de 35 de milioane de lire sterline.

Cel mai mare avantaj pe care il are JLR este faptul ca Jaguar inca este considerata o marca de automobile premium, permitandu-i astfel sa perceapa preturi ridicate, pentru a acoperi costurile unei baterii moderne. De asemenea, intentioneaza sa imparta mai multe tehnologii cu compania mama (conglomeratul indian Tata) pentru a reduce costurile de dezvoltare.

Daca totul se va derula conform planului, JLR se asteapta ca noile Jaguare si 60% din Land Rovers vandute sa fie vehicule cu emisii 0 pana in 2030, anul in care piata sa interna, Marea Britanie, va interzice vanzarea de noi vehicule cu motor cu combustie interna.

De asemenea, JLR spera sa obtina emisii nete de carbon pana in 2039. Interzicerea vehiculelor cu motor cu combustie interna a fost anuntata ca obiective de viitor in intreaga lume: in Norvegia pana in 2025, in Franta pana in 2040 sau in California pana in 2035.

JRL are in prezent in jur de 30 de mii de angajati in Marea Britanie insa intentioneaza sa isi reduca substantial managementul, fara insa sa mentioneze cate locuri de munca se vor pierde. Totusi, nu se va inchide niciuna din fabricile JLR.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2020. Toate drepturile rezervate.