Leasing auto sau plata integrala pentru achizitia unei masini

Leasing auto sau plata integrala pentru achizitia unei masini

26 decembrie 2021
0 Comments

In zilele noastre, leasingul auto a devenit alternativa ideala pentru acei conducatori auto care isi doresc sa conduca o masina cat mai noua, cea pe care si-o doresc, pe care insa sa o plateasca in rate lunare. Aceasta idee este intarita si sustinuta de antreprenorii afacerilor la inceput de drum si nu numai, care mentioneaza ca pot avea o flota de masini de lux impresionante, fara insa sa blocheze capitalul companiei.

Daca conduci un BMW seria 7, nu inseamna neaparat ca esti bogat, inseamna doar ca iti poti permite o rata lunara de cateva mii de lei lunar„. Asta inseamna leasingul auto. Prin urmare, leasingul auto este o miscare inteligenta din punct de vedere financiar, atat ca persoana fizica cat si ca o companie, in functie de diferite circumstante. Este nevoie doar de o defalcare a cifrelor si de cunoasterea situatiei tale financiare generale de la momentul actual.

Leasing auto vs achizitia unei masini cu plata integrala

Ideea unui contract de leasing este ca platesti un avans si apoi o suma fixa lunara, pe o perioada definita in contract, de obicei 3-5 ani. Dupa aceasta perioada, masina iti apartine. In acest fel, nu trebuie sa dispui de suma integrala pentru achizitia masinii care, pentru o masina model nou, poate fi o suma importanta, de care dispune putina lume. In plus, dupa minim 1 an de contract, poti returna masina companiei de leasing in detrimentul unui model mai nou, cu recalcularile aferente.

In ceea ce priveste achizitia masinii cu plata integrala, indiferent ca vorbim de masina noua sau second hand, trebuie sa dispui de toata valoarea masinii pentru achizitie. Desigur ca ai autonomie pentru a o vinde imediat, insa costul initial este semnificativ mai mare, blochezi o suma importanta de bani, pe care, printr-un contract de leasing, i-ai putea plati esalonat.

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.