Masinile electrice se tot fabrica, dar ce spun utilizatorii despre ele?
Masinile electrice se tot fabrica, dar ce spun utilizatorii despre ele?

Masinile electrice se tot fabrica, dar ce spun utilizatorii despre ele?

15 martie 2021
0 Comments

Din Europa, Marea Britanie a fost cea care a anuntat ca in 15 ani toate masinile din UK vor fi full electrice. Din acest motiv, companiile auto au luat cu asalt fabricarea masinilor hibride si full electrice, chiar daca unele dintre ele nu aveau in plan acest lucru in viitorul apropiat. Dar sunt oare oamenii pregatiti sa adopte un nou stil de condus, cel al masinilor electrice?

Numarul masinilor full electrice a crescut cu 175% in primele luni ale anului precedent. Dar acest procent reprezinta doar 4.7% din vanzarile totale.

In America, doar 5% din totalul masinilor sunt in prezent electrice. Conform unui sondaj de opinie publica, peste 40 de milioane de americani iau in considerare achitia unei masini electrice in viitor, insa doar 4 din 10 persoane cred ca se va ajunge doar la masini electrice pana in anul 2029.

Ma degraba, asteptatile oamenilor sunt ca masinile sa se conduca singure incepand cu deceniul urmator. O data cu promovarea vehiculelor electrice, se asteapta ca lumea sa isi doreasca sa conduca un astfel de autovehicul si vanzarile sa creasca o data cu cererea.

De ce sunt sceptici consumatorii cu privire la vehiculele electrice

Majoritarea oamenilor nu stiu la ce sa se astepte de la un vehicul electric. De exemplu, era un zvon fals la un moment dat, in care se spunea ca masinile electrice nu pot circula prin ploaie.

Intrebati de ce ar dori sa aiba un vehicul electric, consumatorii au spus ca le-ar placea din cauza scaderii costului combustibilului. Insa sunt ingrijorati cu privire la statiile de incarcare disponibile si la autonomia pe care o ofera in acest moment bateriile existenta pe piata.

Insa majoritatea se asteapta la costuri de achizitie si de intretinere mai mari fata de vehiculele alimentate cu combustibil. Ramane de vazut daca masinile vor fi electrice la nivel european si in America pana in 2030. In Romania, piata auto este cu multi ani in urma, avand in vedere ca se achizitioneaza foarte multe masini second hand din strainatate. Este foarte putin probabil ca pana in 2030 achizitia de masini nou sa fie pur electrice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BMW M440i 2021 review

BMW M440i 2021 review

Buia Ileana
20 iunie 2021
Atunci cand trebuie sa scapi de toate, convertibilul BMW M440i 2021, reproiectat, este confortabil pentru croaziera, sportiv in...
Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.