Mazda MX-30 electrica recheama in service aproape 12 mii de unitati
Mazda MX-30 electrica recheama in service aproape 12 mii de unitati

Mazda MX-30 electrica recheama in service aproape 12 mii de unitati

23 februarie 2021
0 Comments

Vandute in Europa, modelul Mazda MX-30, varianta electrica, recheama in servicii aproape 12 mii de exemplare. Doar in Germania au ajuns 3825 de autovehicule de acest gen.

Rechemarile in service sunt foarte costisitoare pentru constructorul japonez si in general pentru orice furnizor de masini si deopotriva creeaza neplaceri si disconfort clientilor. Insa acestea sunt normale, se intampla destul de frecvent la majoritatea furnizorilor de automobile, pentru ca depisteaza anumite probleme ce necesita reparare, dupa ce masinile au fost lansate pe piata.

Care este motivul rechemarii in service pentru Mazda MX-30

Problema rechemarii in service a acestui nou model electric ar fi luminile de frana ce se pot aprinde atunci cand masina ruleaza in mansalier, chiar daca nu este actionata pedala de frana. Mai exista si o a doua potentiala defectiune, explicata mai complex de importatorul japonez: „Daca masina trece de pe o suprafata alunecoasa a drumului (acoperita, spre exemplu, cu gheata) pe o suprafața mai aderenta si soferul apasa pedala de frană, este posibil ca vehiculul sa inainteze dupa ce este eliberata pedala„. Practic, sistemul de asistenta la urcarea in rampa interpreteaza eronat manevra si pune rotile in miscare.

Problema a fost descoperita la 11.261 de masini Mazda MX-30 insa solutionarea acestor defectiuni ar fi foarte simpla si rapida, deoarece totul se regleaza din soft. Actualizarea insa nu poate fi realizata update over-the-air.  Intreaga procedura de update ar dura in jur de 20 de minute. Singurul disconfort al proprietarului este efectiv deplasarea cu masina pana la cel mai apropiat service autorizat Mazda.

In sfarsit, fiind o problema destul de minora, cel mai probabil toate modelele achizitionate vor fi solutionate intr-un timp relativ scurt. Clientii apreciaza noul model Mazda MX-30 pentru ca este o masina de familie confortabila, spatioasa, moderna, care face fata cu brio nevoilor cotidiene pentru intreaga familie. Mazda MX-30 a primit numarul maxim de cinci stele la cele mai recente teste, cu un punctaj de 91% pentru protectia adultilor si 87% a copiilor pasageri, confom celor mai riguroase norme Euro NCAP 2020.

Mazda MX-30 este echipata cu noua tehnologie pentru propulsie electrica de la Mazda, e-Skyactiv, bazata pe un motor electric de 107kW (145 CP) si o baterie litiu-ion de 35,5kWh, tractiune doar fata. In 40 de minute, bateria va fi incarcata din statiile special amenajate in proportie de 80%.  Lansarea in Romania a fost in septembrie 2020, cu un pret de pornire de la 33.990 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2020. Toate drepturile rezervate.