Mercedes-Benz deschide un centru logistic pentru baterii durabile in Germania
Mercedes-Benz deschide un centru logistic pentru baterii durabile in Germania

Mercedes-Benz deschide un centru logistic pentru baterii durabile in Germania

25 februarie 2022
0 Comments

Mercedes-Benz a deschis un nou punct logistic pentru bateriile “neutre din punct de vedere climatic” in apropierea fabricii sale din Bremen, Germania, pe care o va gestiona impreuna cu furnizorul sau de logistica DB Cargo.

Potrivit producatorului auto, livrarea modulelor bateriei, care sunt montate pe noul Mercedes-Benz EQE construit la uzina din Bremen, va fi, de asemenea, neutra in carbon.

Incepand din acest an, DB Cargo va transporta module de baterii pe o distanta de 650 km in centrul logistic de la uzina Mercedes-Benz din Hedelfingen, langa Stuttgart. DB Cargo foloseste calea ferata pentru a muta bateriile in centru, reducand emisiile prin trecerea de la transportul rutier.

Centrul logistic ii permite DB Cargo sa manevreze trenurile de-a lungul halelor de asamblare pentru a le descarca. Bateriile litiu-ion sunt depozitate temporar intr-o curte de remorca si intr-o hala de baterii si sunt pregatite pentru livrare la linia de asamblare. Tractoarele electrice sunt folosite pentru a manevra sarcinile.

Reducerea consecventa a CO₂ de-a lungul intregului lant valoric este afirmatia pe care am formulat-o in viziunea noastra Ambitie 2039. Logistica de transport neutra in carbon este un pas important pe care trebuie sa-l facem catre o flota de vehicule neutre din punct de vedere climatic si productia acesteia. Pentru reteaua noastra globala de productie , ne bazam pe un mix de transport durabil si prietenos cu mediul. Combinatia inteligenta a modurilor de transport durabile, cum ar fi centrul logistic de baterii din Bremen, este o conditie prealabila cheie pentru aceasta” a declarat Jörg Burzer, membru al consiliului de administratie al Mercedes-Benz Group AG, managementul productiei si al lantului de aprovizionare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.