Mercedes-Benz EQA 2022
Mercedes-Benz EQA 2022

Mercedes-Benz EQA 2022

Mercedes-Benz EQA 2022 este un nou SUV crossover complet electric, bazat pe clasa GLA subcompacta obisnuita. Ca parte a sub-brandului EQ a Mercedes-ului, care produce modele complet electrice, EQA urmeaza sa intre in productie dupa mijlocul acestui an. Mercedes a lansat pana acum informatii despre modelul global, dar afirma ca este inca luata in considerare intrarea si pe piata din SUA, avand in vedere ca exista apetit din partea americanilor pentru SUV-urile de lux.

Propulsia electrica vine cu o putere de 188 de cai putere la modelele cu tractiune fata si 268 de cai putere la cele cu tractiune integrala.

Momentan nu sunt furnizate date publice despre cum va fi echipat noul EQA sau ce optiuni suplimentare vor fi disponibile, probabil acestea vor fi disponibile inainte de lansare.

Motor, transmisie si performanta Mercedes-Benz EQA 2022

Sub capota, EQA 250 standard este alimentat de un singur motor electric care genereaza 188 de cai putere si alimenteaza exclusiv rotile din fata. Ni se spune ca va exista in cele din urma un EQA optimizat pentru autonomie, precum si o configuratie cu tractiune integrala cu 268 cai putere. Versiunea europeana a motorului EQA 250 de 188 CP este usor incetinita de greutatea caroseriei.

Mercedes estimeaza ca va accelera de la zero la 62 mph în 8,9 secunde, iar viteza sa maxima este limitata electronic la 99 mph. EQA mai puternic ar trebui sa contribuie la compensarea masei sale, dar nu putem spune daca isi va schimba mersul si manevrabilitatea.

EQA va utiliza un pachet de baterii de 66,5 kWh ce va putea asigura o functionalitate intre 300-400 km. Aceasta cifra este importanta, deoarece inseamna ca poate concura cu rivali la preturi similare, cum ar fi Tesla Modelul 3 sedan si Modelul Y SU.

Cu exceptia catorva ornamente, interiorul EQA este identic cu cel al GLA. Asta inseamna cinci locuri si un spatiu impresionant in portbagaj.

Cel mai nou sistem de infotainment MBUX al Mercedes-Benz va fi la indemana in interiorul EQA. Acesta va oferi un ecran tactil, comanda vocala si comenzi pe volan pentru functiile sale audio, de navigtie si alte functii.

In ceea ce priveste siguranta, ne asteptam ca EQA sa ofere o suita completa de functii de asistenta a soferului, cel putin ca optiuni suplimentare. Este posibil ca mai multe caracteristici sa fie standard, avand in vedere caracterul tehnologic al acestui vehicul.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.