Mercedes va avea platforma EV doar incepand cu 2025
Mercedes va avea platforma EV doar incepand cu 2025

Mercedes va avea platforma EV doar incepand cu 2025

23 iulie 2021
0 Comments

Mercedes se pregateste sa porneasca electric din 2030, dar isi ofera spatiu de manevra pe unele piete.

Pe scurt:

  • Mercedes are trei noi platforme EV in lucru, urmand sa sprijine marea majoritate a modelelor sale incepand cu 2025.
  • Producatorul auto planifica opt gigafabrici, pe langa alte noua, pentru sisteme de baterii, avand in plan standardizarea bateriilor pentru 90% din gama sa.
  • Un concept EV cu o autonomie de peste 1.000 km, va debuta anul viitor, numit Vision EQXX.

Compania mama Mercedes-Benz Daimler si-a lansat strategia de electrificare in aceasta saptamana, dezvaluind planurile de a deveni electric pana la sfarsitul deceniului. Constructorul de automobile este deja pe cale sa ofere modele electrice pe baterii in fiecare segment – o marca pe care spune ca va atinge-o anul viitor – inaintea planurilor de a dezvolta doar noi platforme electrice pentru baterii incepand cu 2025.

Asa este – asta inseamna ca o singura platforma va sta la baza mai multor vehicule medii si mari Mercedes-Benz, in timp ce modelele Mercedes-AMG vor avea o singura platforma proprie.

Pentru a adopta aceasta strategie, Mercedes intentioneaza sa intensifice cercetarea si dezvoltarea EV, urmarind sa investeasca peste 40 miliarde EUR (47 miliarde USD) intre 2022 si 2030.

Datorita investitiilor timpurii in fabricarea flexibila si a sistemului de productie de ultima generatie MO360, Mercedes-Benz poate produce in masa BEV-uri deja astazi. Incepand cu anul viitor, opt vehicule electrice Mercedes-Benz vor fi produse in sapte locatii de pe trei continente „, noteaza producatorul auto.

Productia de baterii va face parte din planurile Daimler, producatorul auto planificand sa infiinteze opt gigafabrici cu partenerii sai, pe langa cele noua fabrici destinate construirii sistemelor de baterii. Producatorul auto intentioneaza sa utilizeze baterii foarte standardizate, potrivite pentru 90% dintre autoturismele si utilitarele Mercedes-Benz, dar Daimler planifica si urmatoarea generatie de baterii care ar putea folosi compozite siliciu-carbon in anod pentru a creste densitatea energiei, reducand timpii de incarcare si autonomia imbunatatind mult.

Apropo de autonomie, anul viitor Mercedes intentioneaza sa dezvaluie conceptul Vision EQXX cu o autonomie de peste 1.000 de kilometri. O echipa lucreaza la concept, incluzand personalul din divizia F1 High Performance Powertrain (HPP) Mercedes-Benz.

Producatorul auto lucreaza, de asemenea, la tehnologia de incarcare, care vizeaza in mod specific realizarea capacitatii de conectare si incarcare, permitand proprietarilor de vehicule electrice sa isi conecteze vehiculele, sa le incarce si sa le deconecteze fara pasi suplimentari pentru procesarea platilor si autentificare. Aceasta capacitate ar urma sa soseasca cu sedanul EQS mai tarziu in acest an, desi Mercedes nu a mentionat doar care statii de incarcare publice vor suporta aceasta functionalitate.

In plus, Mercedes-Benz lucreaza cu Shell la extinderea retelei de incarcare. Clientii vor avea acces imbunatatit la reteaua de reincarcare a Shell, formata din peste 30.000 de puncte de incarcare pana in 2025 in Europa, China si America de Nord – inclusiv peste 10.000 de incarcatoare de mare putere la nivel global„, a indicat producatorul auto. „Mercedes-Benz intentioneaza, de asemenea, sa lanseze mai multe site-uri de incarcare premium in Europa, care vor oferi o experienta de incarcare personalizata cu facilitati de top”.

Mercedes-Benz va fi gata sa devina electric la sfarsitul deceniului, acolo unde conditiile pietei o permit„, a remarcat producatorul auto.

Schimbarea EV creste – mai ales in segmentul de lux, unde apartine Mercedes-Benz. Punctul de bascul se apropie si vom fi gata, pe masura ce pietele vor trece la electric pana la sfarsitul acestui deceniu”, a spus Ola Kallenius , CEO al Daimler AG si Mercedes-Benz AG. „Acest pas marcheaza o realocare profunda a capitalului. Prin gestionarea acestei transformari mai rapide, protejand in acelasi timp obiectivele noastre de rentabilitate, vom asigura succesul durabil al Mercedes-Benz. Datorita fortei de munca inalt calificate si motivate, sunt convins ca vom avea succes in aceasta noua era interesanta„.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.