Noua Dacia SUV cu 7 locuri
Noua Dacia SUV cu 7 locuri

Noua Dacia SUV cu 7 locuri

24 iunie 2021
0 Comments

Firma romaneasca Dacia continua sa isi diversifice modelele scoase pe piata. Dupa lansarea noului Sandero la sfarsitul lui 2020 si Spring, un SUV urban 100% electric, gama Dacia primeste un nou model, capabil sa transporte 7 pasageri.

Pana acum la Dacia, Lodgy s-a impus ca prieten al familiilor numeroase. Insa Dacia vrea sa scoata un model mai in trend cu vremurile actuale, ca sa nu mai fie considerata invechita si demodata.

Asa cum demonstreaza prototipurile recent imortalizate pe drum liber, producatorul din Mioveni finalizeaza dezvoltarea unui break usor ridicat, revendicand codurile de stil ale SUV-urilor. Cu 7 locuri, dintre care doua pot fi indepartate sau chiar pliate sub podeaua portbagajului, acesta va fi pozitionat logic deasupra Dusterului. Aceasta va fi, de asemenea, oportunitatea ca acest break „Allroad” sa inlocuiasca Logan MCV, a carui succesiune directa nu este programata.

Dacia SUV cu 7 locuri este mai mare si mai spatioasa decat Peugeot 5008 și Volkswagen Tiguan Allspace. Pentru a dezvolta acest model, Dacia foloseste platforma Logan si Sandero, vintage 2020. Aceasta baza, denumita CMF, din grupul Renault, se va imprumuta in mod optim unei astfel de extensii a scheletului.

Prezentat la inceputul anului scolar, la Salonul Auto de la München, SUV-ul Dacia cu 7 locuri, care inca nu a fost numit, va fi comercializat la inceputul anului 2022 la un pret care cere cel putin 16.000 EUR.

Acest SUV Dacia nu are inca un nume, dar se stie ca este unul dintre cele trei noi modele (pe lista fiind si Bigster) ce urmeaza sa fie lansate pana in 2025. Si va avea drept rivali, in 2023, atunci cand este programat sa apara, Citroen Berlingo XL si Hyundai Santa Fe.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.