Productia de masini Ford Europa va fi complet electrica pana in 2030
Productia de masini Ford Europa va fi complet electrica pana in 2030

Productia de masini Ford Europa va fi complet electrica pana in 2030

17 februarie 2021
0 Comments

Ford Motor CO a declarat astazi ca gama sa de masini din Europa va fi complet electrica pana in 2030. In unele tari, atat din Europa cat si din SUA, apar interdictii deja cu privire la emisiile CO2 pentru vehiculele cu combustibil fosil.

In acest sens, producatorul auto a declarat ca va investi 1 miliard de dolari in urmatoarele 30 de luni pentru a-si transforma fabrica de asamblare a vehiculelor din Köln,Germania, astfel incat sa devina primul producator electric din SUA pentru automobilele din Europa.

Acest lucru ne intareste angajamentul fata de regiunea europeana”, a declarat Stuart Rowley, seful operatiunilor europene Ford, in cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentantii Ford au declarat ca primul vehicul electric construit in Europa va fi produs incepand cu anul 2023 si se are in vedere constructia celui de-al doilea model tot aici.

Constructorul are o alianta strategica cu Volkswagen AG, conform careia Ford va folosi platforma de vehicule electrice MEB a partenerului sau german pentru a construi unele modele. Rowley a mentionat ca modelul din Köln va fi primul care va folosi platforma MEB a Volskwagen.

Obiectivele Ford legat de vehiculele electrice in Europa

Producatorul american numarul 2 de autovehicule a declarat ca pana in 2026 va avea versiuni electrice ale tuturor autoturismelor sale disponibile spre vanzare in Europa si ca pana in 2030 o treime din vanzarile sale din Europa vor fi complet electrice sau hibride.

In prezent, Ford domina Statele Unite si pietele europene cu vehiculele sale pe benzina cu cote de aproximativ 40%. Producătorul auto a declarat ca activitatea sa de vehicule comerciale este „cheia cresterii viitoare si a profitabilitatii”.

Pana in anul 2025, compania va investi 22 miliarde de dolari in electrificare, aproape de doua ori mai mult decat s-a alocat anterior vehiculelor electrice.

Si companiile concurente au declarat vor investi substantial in electrificare si ca in urmatorii ani vor scoate pe piata masini electrice, precum Jaguar Land Rover sau Volskwagen.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.