Sfaturi pentru intretinerea injectoarelor masinii tale
Sfaturi pentru intretinerea injectoarelor masinii tale

Sfaturi pentru intretinerea injectoarelor masinii tale

17 noiembrie 2021
0 Comments

Injectoarele sunt responsabile pentru furnizarea combustibilului necesar conductei de admisie a motorului masinii. Functia sa principala este de a se asigura ca combustibilul este distribuit uniform si cu presiunea potrivita, evitand picaturile. Injectoarele sunt situate in partea de sus a cilindrilor, permitand injectia corecta a combustibilului.

Injectoarele joaca un rol crucial in procesul de ardere al unui motor termic, deoarece defectiunea lor face ca combustibilul sa nu ajunga corespunzator in camera de ardere. Din acest motiv, pastrarea lor in stare buna este de cea mai mare importanta pentru sanatatea motorului nostru.

Curatati injectoarele cu aditivi chimici

Multe marci de combustibil folosesc aceste tipuri de aditivi in compozitia lor. Acestea ajuta la eliminarea impuritatilor care pot contamina injectoarele si protejeaza sistemul de injectie.

Schimbati filtrul de combustibil

Un filtru de combustibil bun nu permite particulelor daunatoare sa treaca prin motor, asigurand ca combustibilul ajunge intotdeauna curat in sistemul de injectie. Schimbarea filtrului de combustibil este intotdeauna mai ieftina decat inlocuirea injectoarelor, prin urmare, va recomandam sa nu neglijati inlocuirea acestui filtru important atunci cand va veni momentul.

Evitati accelerarea brusca

Cand viteza creste creste brusc, consumul de combustibil creste si, prin urmare, si cantitatea de carbon pe care o genereaza. Un motor cu turatie creste carbonul, ceea ce provoaca o uzura crescuta a sistemului de injectie.

Pastrati intotdeauna injectoarele curate

Este important sa curatam injectoarele daca se detecteaza ca livrarea puterii masinii nu functioneaza corect sau observam smucituri in timpul acceleratiei. De asemenea, se recomanda curatarea injectoarelor de la 100.000 km pentru prima data, sau dupa aceea la fiecare 50.000 km.

Nu circulati in rezerva

Cand conduceti cu masina cu combustibil scazut, trebuie sa aveti in vedere ca este posibil sa se fi produs depuneri la fundul rezervorului care vor accesa usor sistemul de injectie. Daca masina dvs. este veche si nu ati curatat niciodata rezervorul de combustibil, in timp, este posibil sa aveti injectoarele infundate.

Ce defectiuni pot aparea din cauza injectoarelor deteriorate?

Exista doua tipuri de defectiuni comune cauzate de o defectiune a injectorului:

Scurgere de combustibil. Este produs in conductele proprii ale sistemului de injectie. Este detectat datorita prezentei unui miros puternic de combustibil.

Existenta carbunelui. Carbonul face ca combustibilul sa nu fie pulverizat corespunzator, provocand picurarea injectoarelor si impiedicand arderea corecta. Acest fenomen poate ajunge sa provoace o defectiune a motorului. Cea mai buna modalitate de a detecta aspectul carbonului este acordand atentie fumului care degaja teava de esapament. In cazul in care exista un fum intens, va insemna ca ceva nu functioneaza corespunzator in procesul de ardere.

In prezent, injectoarele autovehiculului sunt electronice si sunt gestionate de unitatea de control a masinii (computerul intern). Astfel, starea injectoarelor poate fi detectata cu ajutorul unui soft dintr-un service autorizat.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.