Stii de ce masinile noi miros atat de frumos?
Stii de ce masinile noi miros atat de frumos?

Stii de ce masinile noi miros atat de frumos?

Stii mirosul de masina noua de care te indragostesti imediat? Stai la volanul noii tale masini si inspira adanc. Ah, simti mirosul ala de masina noua!

Este un parfum atat de dorit de orice sofer. Vine din odorizante speciale si din aerul conditionat parfum ce persista cateva luni – ideal pentru a-i cuceri intru totul pe soferi si pasageri.

Si totusi, ce miroase atat de mine? Pe langa materialele folosite in masina ce dau un aspect estetic impecabil. In primul rand, mirosul de „nou” da sentimentul de realizare, implinire si mandrie.

Exista case de parfumuri care se ocupa doar cu crerea unor parfumuri specifice pentru marca si brandul masinii. De exemplu, in Lamborghini se foloseste o colonie cu aroma subtila dar seducatoare, difuzata pentru standurile auto Cadillac.

Dawn Goldworm, un expert in crearea si disecarea parfumurilor, precum si a impactului pe care il au asupra noastra, spune ca mirosul de masina noua nu este departe de parfumul altor obiecte si evenimente obisnuite din viata noastra, cum ar fi deschiderea cutiei catre un laptop nou sau intrarea intr-o camera de hotel proaspat curatata.  Pur si simplu ai senzatia asta de prospetime.

In timp ce munca ei in lumea automobilelor se invarte adesea in jurul marcilor de lux, cu aromele lor specifice de scaune din piele si tapiterie din lemn, Goldworm recunoaste ca mai multe vehicule de pe piata au propriul lor profil de parfum.

Mirosul clasic de masina noua este un produs secundar al unui proces chimic cunoscut sub numele de degazare – un termen care nu pare deosebit de atragator. Cauza principala este atribuibila numeroaselor materiale plastice si adezivi utilizati in interiorul unei masini moderne. Goldworm a spus ca aceste materiale combinate emit in general un miros „asemanator benzinei”, pentru o perioada de timp relativ scurta. Poate ca nu suna ispititor, dar la niveluri scazute, el da totusi acel miros stralucitor despre care vorbea Goldworm.

Un purtator de cuvant al grupului Fiat Chrysler Automobiles și grupul francez PSA spune ca „Avem un grup de oameni care monitorizeaza mirosul de masina noua”. Cu contributia lor, spune el, mirosurile pot fi „formate inapoi” daca apar mirosuri prea puternice sau prea deranjante.

Una dintre masuratorile la care ne uitam in sondajul nostru initial de calitate (IQS) este mirosul de masina noua”, a spus Brent Gruber, director senior al echipei globale de studii auto a J.D. Power. In timp ce mirosul de masina noua este unul dintre cei aproximativ 200 de factori implicati intr-un rating IQS, Gruber spune ca rolul sau este semnificativ. „Din perspectiva consumatorului”, a spus el, „daca este ceva ce nu le place [intr-un vehicul nou], aceasta este o problema”.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.