Tot cele mai bine vandute masini in iunie global
Tot cele mai bine vandute masini in iunie global

Tot cele mai bine vandute masini in iunie global

20 iulie 2021
0 Comments

SUV-urile si cross-over-urile continua sa fie solicitate. Ba chiar mai multe semne arata ca piata auto continua intr-o ascensiune decenta, in ciuda deficitulu global de microcipuri.

Toyota Yaris a fost desemnata Masina Anului 2021 in Europa, dupa ce a primit cele mai multe voturi din partea a 60 de jurnalisti din 23 de tari.

Pe locul doi a fost Fiat 500, iar pe trei, Cupra Formentor. Yaris a fost desemnata cea mai bine vanduta masina sin in anul 2020. Yaris se vinde inca din 1999 in Europa si a ajuns la a patra generatie. Yaris a ajuns sa fie cea mai bine vanduta masina desi in urma cu 2-3 nici macar nu intra in clasamentul top 10.

In luna mai insa, Mercedes-Benz Clasa G a fost cea mai bine vanduta masina, insa in iunie Toyota RAV4 a batut recordul. SUV-ul japonez a fost urmat de Kia Telluride. Interesant, versiunile hibride și hibrid plug-in ale RAV4 au ajuns, de asemenea, pe lista  de SUV-uri la mare cautare.

SUV-urile de dimensiuni mari au fost foarte solicitate de la inceputul anului si, desi aceasta tendinta a continuat, vedem si vehicule cu combustibil alternativ nou introduse, care au o cerere mare” a mentionat Karl Brauer, analist executiv la iSeeCars. „Lipsa microcipurilor continua sa aiba un impact asupra vanzarilor de masini noi si second hand, intrucat intreruperile de productie scad aprovizionarea masinii noi si a masinilor uzate, iar dealerii sunt obligati sa mentina niveluri de inventar restranse„.

Iata intreg clasamentul:

Toyota Yaris


Fiat New 500

Cupra Formentor


Volkswagen ID.3.


Skoda Octavia


Land Rover Defender


Citroen C4


Anul trecut premiul a fost castigat de Peugeot 208, iar in 2019 de Jaguar I-Pace.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Buia Ileana
21 septembrie 2021
Un SUV foarte confortabil, este o masina de familie, ce se conduce cu indemanare. C5 Aircross este lansat...
Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.