Toyota Aygo X va fi o masina de oras cross over
Toyota Aygo X va fi o masina de oras cross over

Toyota Aygo X va fi o masina de oras cross over

17 martie 2021
0 Comments

Conceptul prolog Aygo X ne ofera o perspectiva asupra noului model si cum va putea arata cea mai inovativa masina de oras de la Toyota.

Toyota a afirmat recent ca va iesi din tendintele si tiparele industriei actuale cu un succesor de elita la actualul sau model Aygo, oferind o previzualizare a noului viitor model Toyota Aygo X.

Conceptul se refera la faptul ca un model din clasa A poate deveni un cross over, pastrand in acelasi timp dimensiunile reduse si, ca un vehicul conventional pe benzina, la un pret mai mic fata de vehiculele electrice.

Prologul Aygo X

Este putin mai lung si mai inalt decat actualul Aygo. Ca aspect general, este putin mai indraznet si mai agresiv decat actualul Aygo. Designerii spun ca au incercat sa iasa din tiparul masinilor dragute si sa realizeze ceva usor mai extravagant, care sa te faca sa zambesti cand o vezi.

Practic dezvolatorul a dezvaluit ca lucreaza la o noua generatie de masini bazata pe aceeasi platforma TNGA GA-B ca Yaris. Acesta sustine ca utilizatorii isi doresc tot mai mult o masina de oras pentru rutina zilnica, cu care insa sa poata iesi din mediul urban ori de cate ori au nevoie. Asa au inceput sa gandeasca in asa fel incat sa segmentul A (clasa masinilor de oras) mai relevante, sa ofere ceva nou, interesant, poate chiar o replica cross over.

Ca update-uri, se speculeaza ca masina o sa fie mai inalta, cu o imbunatatire semnificativa a vizibilitatii, deci excelent pentru parcarile urbane si condusul pe drumuri rurale.

Urmatorul Aygo va fi construit in Kolin, Republica Ceha – aceeasi fabrica care a produs modelul existent alaturi de vehiculele sale surori, Peugeot 108 și Citroen C1.

Toyota nu a mentinat cand va fi lansata noua masina, insa cel mai probabil nu mai devreme de a doua jumatate a anului 2022, si nici pretul acesteia insa promite ceva inedit.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.