Urmatoarea masina electrica: KIA EV6
Urmatoarea masina electrica: KIA EV6

Urmatoarea masina electrica: KIA EV6

20 mai 2021
0 Comments

Modelul EV6 este prima masina KIA electrica ce foloseste platforma de 800 de volti a marcii pentru masinile electrice.

Kia EV6 este unul dintre cele mai interesante vehicule electrice care au fost anuntate in ultimele luni. La fel ca Ioniq 5, marca Hyundai, EV6 va folosi o noua platforma electrica de 800 V numita E-GMP, care are o incarcare rapida extrem de rapida si o serie de alte detalii interesante de design.

Urmeaza un EV6 cu tractiune integrala cu bateria mai mare; aceasta are o putere totala de 313 CP (233 kW), despre care Kia spune ca ar trebui sa fie egala cu 0-60 de timp de 5,1 secunde. Si, in cele din urma, exista EV6 GT, care foloseste, de asemenea, o baterie de capacitate mai mare si un motor pentru fiecare punte, dar de data aceasta cu o putere combinata de 576 CP (430 kW) – Kia estimeaza ca aceasta versiune va ajunge la 60 mph dintr-o oprire in doar 3,5 secunde.

E-GMP foloseste o arhitectura electrica de 800 V, ceea ce, printre alte beneficii, inseamna ca ar trebui sa fie capabil de viteze impresionante de incarcare rapida DC, cel putin atunci cand este conectat la un incarcator de 350 kW. Kia spune ca veti putea adauga 112 km in doar cinci minute si ca incarcarea de la 10 la 80 la suta ar trebui sa dureze 18 minute, ceea ce ar trebui sa plaseze Kia pe lista EV-urilor acceptabile pentru persoanele interesate de drumetii electrice. Incarcarea acasa pe un circuit de 40 A va dura aproximativ sapte ore pentru a trece de la 10 la 100 la suta, datorita incarcatorului de bord de 11 kW al EV6.

Poti incarca o alta masina electrica cu propria masina electrica

2022 EV6

In plus, acumulatorul EV6 este capabil sa alimenteze mai mult decat masina in sine. Unitatea de control de incarcare integrata a masinii poate furniza pana la 1,9 kW de putere printr-o priza de 110 V la baza celui de-al doilea rand de scaune sau printr-un adaptor care se potriveste in portul de incarcare al masinii. Puteti chiar sa-l utilizati pentru a incarca un alt EV (incet, la 1,1 kW) si, incepand cu o baterie plina, EV6 va produce cu fericire 1,9 kW timp de 36 de ore sau pana cand pachetul atinge 10%.

In ceea ce priveste dimensiunile, EV6 va fi putin mai compact decat modelul Ioniq 5. Nu avem inca dimensiunile complete, dar stim ca are un ampatament de 114,2 inci (2900 mm).

Asa cum este tendinta pentru noile vehicule electrice, interiorul contine o abundenta de materiale reciclate, precum si piele artificiala in loc de piele naturala. Observam o pereche de ecrane de 12 inch – unul pentru afisajul principal al instrumentului, un al doilea pentru infotainment – si un afisaj head-up de realitate augmentata va fi disponibil pentru unele modele EV6.

Pretul inca nu este publicat pentru noul Kia EV 6.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.