Volkswagen Golf - update-uri de infotainement in 2022
Volkswagen Golf - update-uri de infotainement in 2022

Volkswagen Golf - update-uri de infotainement in 2022

30 decembrie 2021
0 Comments

Raspunsuri mai rapide, recunoastere mai avansata a vorbirii si usurinta imbunatatita de utilizare pentru sistemul de infotainment.

Pentru a opta generatie, Volkswagen Golf a trecut de la comenzile interior tactile, fizice, la o configuratie cu ecran tactil, care nu a fost universal bine primita pentru usurinta sa de utilizare. Pentru 2022, totusi, Volkswagen incearca sa abordeze aceste preocupari prin introducerea unei noi versiuni a sistemului sau de infotainment MIB, care aduce control vocal mai rapid, recunoastere imbunatatita a atingerii accidentale si procesare mai puternica.

Hardware-ul de infotainment imbunatatit va fi montat pe noile Golfuri produse in noul an, desi doar pe cele specificate cu sistemul Discover Pro – aceasta ofera cu 25% mai multa capacitate de calcul si de trei ori puterea grafica ca inainte.

Masinile fara Discover Pro vor primi aceeasi putere de procesare ca si configuratia mai avansata de astazi, in timp ce noul software va fi disponibil proprietarilor existenti de Golf ca o actualizare gratuita.

Potrivit Volkswagen, comutarea intre meniuri si efectuarea sarcinilor pe ecranul de infotainment va fi mult mai rapida decat anterior, iar un nou sistem de control vocal inseamna ca este necesara mai putina utilizare a ecranului tactil – desi acest lucru depinde de alegerea utilizatorului.

Doar masinile echipate cu Discover Pro primesc noua tehnologie de recunoastere a vorbirii, care a fost comparata cu asistentul vocal „Hey Mercedes” pentru viteza si acuratete.

Comenzile vocale provoaca acum un dialog mai direct din sistem, reducand numarul de intrebari pe care le adreseaza utilizatorului pentru rezultate mai rapide. De exemplu, setarea unei destinatii de navigare este acum de pana la trei ori mai rapida decat inainte. In viitor, Volkswagen planuieste sa includa stiri si actualizari meteo ca parte a sistemului, iar asistentul va putea chiar sa furnizeze informatii din manualul masinii atunci cand i se va cere.

In esenta, marca cauta sa reduca cu totul nevoia de controale fizice, iar asta se extinde si la setarile climatice.

Golf poate acum sa identifice care dintre pasagerii de pe scaunul din fata vorbeste si sa raspunda solicitarilor de activare a scaunului incalzit sau de crestere a temperaturii din partea lor a cabinei, de exemplu. Recunoasterea vorbirii este acum 95% precisa, iar asistentul foloseste o combinatie de surse bazate pe cloud si date stocate offline pentru a raspunde.

Pe langa controlul vocal imbunatatit, Golful incorporeaza si tehnologia de atingere accidentala in comenzile sale capacitive de clima si volum de sub afisajul infotainment. In prezent, temperatura si volumul stereo pot fi operate cu usurinta din greseala in timpul utilizarii ecranului tactil, dar actualizarea va bloca aceste comenzi atunci cand senzorii detecteaza o mana folosind afisajul principal.

Noul sistem de infotainment va fi lansat in 2022 pentru masinile electrice Golf si VW bazate pe platforma MEB, inclusiv ID.3 si ID.4, inainte de a se extinde la restul gamei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.