Volvo Cars va deveni complet electric pana in 2030
Volvo Cars va deveni complet electric pana in 2030

Volvo Cars va deveni complet electric pana in 2030

Compania suedeza Volvo Cars a declarat ca va vinde doar masini electrice pana in anul 2030. Pana atunci, intentioneaza sa elimine toate modelele de masini cu motor cu ardere interna, inclusiv hibridele.

De asemenea, compania a mentionat ca intentioneaza sa investeasca mai mult in vanzarile online si sa isi simplifice produsele.

De ce face Volvo Cars asta? Pentru ca incearca sa isi valorifice cat mai mult cererea mare de masini electrice, inclusiv in China, care este deja una din cele mai mari piete. Producatorii de masini raspund, de asemenea, la presiunile guvernelor din intreaga lume pentru a-si solidifica oferta de masini electrice.

De exemplu. din 2030, in Marea Britanie nu se vor mai putea vinde masini si camionete noi alimentate integral cu motorina sau benzina.

Henrik Green, directorul tehnologic al companiei a declarat ca este timpul pentru schimbarea focalizarii companiei, deoarece nu mai exista un viitor pe termen lung pentru masinile ce au motor cu ardere interna.

In completare, seful Volvo Cars pe Europa, Bjorn Annwall, a declarat ca „La Volvo, clientii nostri au un nivel ridicat de asteptari in ceea ce priveste siguranta umana si incep sa aiba exact aceleasi asteptari cand vine vorba de siguranța planetei, motiv pentru care ne propunem sa fim la inaltimea acestui lucru, este ceea ce trebuie facut„.

Segmentul premium complet electric va fi partea cu cea mai rapida crestere a pietei auto, deci este foarte normal sa ne concentram asupra acestui lucru„.

Ce inseamna Volvo Online

Printr-o infrastructura solida online, se refera la faptul ca, clientii vor putea comanda masina favorita direct din confortul casei, conform specificatiilor online dar si prin intermediul unui dealer auto.

Volvo nu va investi in masini cu hodrogen, deoarece considera ca nu este suficienta cerere pentru aceste tipuri.

De asemenea, Volvo a anuntat ca pana in anul 2025, jumatate din vanzarile sale vor fi complet electrice, urmate de masinile hibride.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.