Credeai ca doar masinile noi sunt scumpe? Vezi cat s-au scumpit masinile second hand
Credeai ca doar masinile noi sunt scumpe? Vezi cat s-au scumpit masinile second hand

Credeai ca doar masinile noi sunt scumpe? Vezi cat s-au scumpit masinile second hand

27 iulie 2021
0 Comments

In ultima perioada masinile noi dar si cele second hand s-au scumpit considerabil. De ce are loc aceasta scumpire? Efectul este unul globabl, deoarece cererea este mai mare decat oferta.

Practic, lipsa productiei automobilelor a lasat producatorii de masini fara masini noi pe stoc si pur si simplu nu au ce vinde cumparatorilor dornici de o noua masina.

Prin urmare, majoritatea dintre ei si-au indreptat atentia spre piata masinilor second-hand. Si aici insa, pentru ca cererea este foarte mare, exista un trend de scumpire.

In mod normal, o masina achizitionata, incepe imediat sa isi piarda din valoare dupa ce este rulata, inca din momentul in care iese de pe poarta fabricii de productie.

Insa expertii din industrie sustin ca masinile produse in anul pandemiei de coronavirus sunt o exceptie. Se pare, masinile produse in 2020 se pot revinde dupa 1 an de rulare la acelasi pret de achizitie. In cazrui exceptionale, se pot vinde chiar mai scumpe decat pretul de achizitie.

Pe langa criza pandemiei si a stoparii productiei, un alt motiv ar fi lipsa cipurilor pentru productia de masini noi.

Ca exemplu, un autoturism Chevrolet Corvette din 2020 costa cu 26.000 de dolari mai mult fata de momentul in care autoturismul era nou. Cu aproximatie, un Corvette nou costa 81.000 de dolari in 2020, dar in prezent aceeasi masina costa in medie 107.000 de dolari.

Un Jeep Wrangler costa in prezent cu 3.200 de dolari mai mult decat in 2020, iar un Subaru Ascent valoreaza cu 1.600 de dolari mai mult.

Nici Honda Civic nu a trecut peste acest trend, autoturismul costa in prezent cu 1.700 de dolari mai mult fata de anul 2020, cannd pretul ei era de masina noua ca achizitie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.