Anvelopele recomandate de RAR - all season nu sunt pentru iarna!
Anvelopele recomandate de RAR - all season nu sunt pentru iarna!

Anvelopele recomandate de RAR - all season nu sunt pentru iarna!

13 noiembrie 2021
0 Comments

RAR – registrul roman face o serie de precizari cu privire la anvelopele „all season”. Acesta precizeaza ca, odata c aparitia sezonului rece, toti conducatorii auto trebuie sa iti echipeze vehiculele cu anvelope de iarna omologate. Acestea trebuie sa aiba inscriptionate pe ele literele M si S (in traducere: noroi si zapada).

Cel mai important aspect este faptul ca RAR a declarat ca anvelopele „all season” sunt acceptate oricand, insa nu si iarna. Aceasta denumire ar fi doar una comerciala.

Portrivit RAR, „Aparitia sezonului rece (…) reprezinta (…) demararea procesului de inlocuire a anvelopelor de vara, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarna. (…) ‘All season’, dar nu iarna! Anvelopele de tipul all-seasons nu sunt o varianta fiabila, intrucat acestea nu sunt asmilate anvelopelor de iarna. Denumirea de anvelopa all-season este o denumire comerciala care nu defineste cu exactitate tipul de anvelopa omologata pe timp de iarna conform Ordonantei OG nr. 5 /2011”.

Ce amenzi risca soferii fara cauciucuri omologate

Soferii care nu respecta legea si nu au echipate masinile conform conditiilor meteo, risca amenzi cuprinse intre 1305 si 1900 de lei si intre 9 pana la 20 de puncte de amenda. De asemenea, exista riscul de retinere a certificatului de inmatriculare a vehicului.

Comunicatul RAR mentioneaza ca „atat timp cat posesorii de autovehicule respecta legislatia in vigoare si folosesc pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, anvelopele marcate cu literele M si S, nu exista sanctiuni„.

Acesta mai transmite soferilor ca „Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr.5/2011 de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in 2006. Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarna nu au suferit modificari de la acel moment„.

Echipeaza-ti masina corespunzator pentru sezonul de iarna! Dincolo de recomandarile RAR si obligatiile legale, siguranta pe drum este cea mai importanta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.