BMW inceteaza productia de masini in Rusia
BMW inceteaza productia de masini in Rusia

BMW inceteaza productia de masini in Rusia

3 martie 2022
0 Comments

Avand in vedere situatia geopolitica actuala, oficialii BMW au luat decizia de a inceta activitatea de productie in Rusia si opreste exporturile catre tara.

BMW este doar un alt nume dintr-o lista lunga de producatori care anunta intreruperi de productie ca urmare a invaziei Rusiei in Ucraina.

Legatura sa cu Avtotor pentru a asambla masini din kituri semi-demolate (SKD) s-a oprit brusc „din cauza situatiei geopolitice actuale”. Declaratia a fost facuta de un reprezentant al companiei.

De asemenea, brandul de lux a incetat sa mai exporte masini in Rusia din acelasi motiv, pana la noi ordine. Separat, un purtator de cuvant al BMW a declarat intr-o conferinta de presa: „Condamnam agresiunea impotriva Ucrainei si urmarim evolutiile cu mare ingrijorare si consternare”. In plus, sunt de asteptat blocaje de productie la alte fabrici din afara Rusiei, deoarece unii furnizori au sediul in Ucraina sfasiata de razboi.

Decizia BMW de a pune frana productiei de masini in Rusia vine la doar cateva saptamani dupa ce marca germana si-a reinnoit parteneriatul cu Avtotor pana in 2028. Fabrica situata in Kaliningrad va fi modernizata pentru a gazdui un ciclu complet de productie si nu doar kituri SKD pentru cele mai vandute modele din tara: Seria 5, X5, X6 si X7.

Cand anuntul a fost facut la mijlocul lunii februarie, investitia de cel putin 32 de miliarde de ruble a reprezentat aproximativ 414 de milioane de dolari. Cu toate acestea, valoarea rublei ruse a scazut in ultimele zile in urma sanctiunilor aplicate de Uniunea Europeana, iar cei 32 de miliarde de ruble valoreaza acum doar 300 de milioane de dolari.

Avtotor face afaceri nu numai cu BMW, ci si cu Kia si Hyundai, dupa ce a pus capat acordurilor anterioare cu Chery Automobile si General Motors. Modele precum Cadillac Escalade si Hummer H2 erau produse la uzina din Kaliningrad inainte ca colaborarea cu GM sa se incheie in 2015.

Urmand conducerea colegilor producatori de automobile Volkswagen, Mercedes-Benz, Jaguar Land Rover, Volvo si altii, Ford a anuntat, de asemenea, ca isi va suspenda operatiunile in Rusia.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a dat vestea intr-un tweet, invocand o ingrijorare profunda cu privire la invazia Ucrainei de catre fortele ruse pe 24 februarie si oferind un act de sprijin pentru poporul ucrainean. Tweet-ul lui Farley a inclus un comunicat de presa mai lung, care indica faptul ca Ford Fund va dona 100.000 de dolari Fondului Global Giving Ukraine Relief Fund la o data si ora nespecificata.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.