Cea mai puternica masina BMW ar putea fi de vanzare anul viitor
Cea mai puternica masina BMW ar putea fi de vanzare anul viitor

Cea mai puternica masina BMW ar putea fi de vanzare anul viitor

Anul 2022 va marca 50 de ani de existenta marca BMW si, se pare, fanii au deja mari asteptari la aniversare. Conform unor surse, divizia M va lansa prima masina electrica performanta: iM2.

Raportul spune ca BMW a dezvoltat proiectul sub numele de cod Project Katharina. Vehiculul – din nou, bazat pe subcompactul BMW Seria 2 – va obtine un sistem cu patru motoare care foloseste „cea mai extrema tehnologie a bateriei conceputa pana in prezent”. Ar scoate un megawatt de putere – care se traduce la aproximativ 1.341 de cai putere. Aceasta ar reprezenta putin mai mult de doua ori nivelul de putere a celei mai puternice masini a BMW, M5 CS.

Se presupune ca iM2 va accelera de la 0 la 60 mph intre 2,0 si 2,5 secunde, o isprava realizata in prezent doar de masinile de Formula 1.

Lansarea BMW iM2

Se preconizeaza ca modelul iM2 se va lansa undeva in vara anului 2022, desi masina inca nu a primit aprobarea finala. Productia ar fi intr-un numar limitat de masini cu specificatii de curse, cu panouri din fibra de carbon si o serie de alte caracteristici specifice.

Pana in prezent nu s-a speculat niciun cuvant despre potentialul cost, insa din moment de ultima generatie M2 CS a costat in jur de 80 de mii de euro, ne putem astepta ca aceasta sa coste ceva mai mult.

Prin urmare, cea mai relevanta informatie ar fi ca puterea electrica nu va fi sfarsitul performantelor BMW.

In plus, se spune ca masina poate parcurge legendarul circuit german Nurburgring Nordschleife in aproximativ 6 minute si 50 de secunde – mai repede decat Porsche 911 GT3, lansat recent, axat pe pista.

Indiferent daca iM2 ajunge sau nu la productie, sursele spun ca tehnologia sa se va scurge intr-un BMW iM4 de 450kW, alimentat de un acumulator de 120kWh.

BMW nu a lansat inca detalii despre noul i4 electric, insa zvonurile anterioare din industrie indicau initial trei variante: i4 eDrive35, i4 eDrive40 si gama I4 M50.

Ramane sa asteptam rezultatele!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.