De ce leasingul este mai inteligent decat plata integrala
De ce leasingul este mai inteligent decat plata integrala

De ce leasingul este mai inteligent decat plata integrala

7 iunie 2021
0 Comments

Daca ai in plan achizitia unei masini sau inlocuirea celei vechi, ai trei optiuni: plata integrala a masinii, un credit bancar sau leasing auto. Decizia poate fi mai grea decat pare. In majoritatea cazurilor, nu este doar o chestiune de finante, ci exista mult mai multe criterii: comoditate, obligatii, lux, responsabilitati, cash flow in cadrul unei companii si multe altele.

Statisticile din domeniu arata insa ca tot mai multi romani prefera varianta unui leasing auto in detrimentul achizitiei masinii cu plata integrala. Si industria este in crestere de la an la an.

Care sunt insa avantajele unui leasing auto si de ce lumea tinde sa beneficieze de acestea?

Cum functioneaza leasingul auto

Leasingul auto este o operatiune comerciala, o modalitate de achizitie a unei masini cu un avans si plati lunare ulterioare, in loc sa inchiriezi sau sa o cumperi cu contravaloarea integrala. De obicei, contractul de leasing se incheie pe o durata de 1-3 ani in cazul leasingului fiananciar si pana la 6 ani in cazul leasingului operational.

Pentru a calcula valoarea lunara de achitat, dealerul va calcula valoarea noii masini comparativ cu valoarea reziduala a acesteia (adica cat ar trebui sa valoreze la expirarea contractului de leasing). De exemplu, daca contractezi o masina de 30 de mii de euro si dealerul estimeaza ca va costa 18 mii de euro in trei ani, vei plati aproximativ 350 de euro pe luna pentru a acoperi amortizarea.

Acest cost insa nu este singurul. Costul lunar implica si alte comisioane financiare. La fel ca in cazul oricarei achizitii ce implica un imprumut, cu cat scorul de credit este mai mare, cu atat rata dobanzii este mai mica. De asemenea, in cazul contractului de leasing financiar, va fi necesara plata unei sume in avans pentru a putea beneficia de masina dorita.

Avantajele unui contract de leasing auto

  • Deoarece nu platesti intreaga valoare a masinii, vei avea de platit lunar, o suma pe care ti-o permiti.
  • Daca esti pasionat de masini noi si este important pentru imaginea ta sa conduci o masina de ultima generatie, platile de leasing vor fi mult mai accesibile decat achizitia integrala a masinii.

In sfarsit, unii proprietari de masini se bazeaza pe un contract de leasing exclusiv pentru accesibilitate, in timp ce pentru altii este o chestiune de comoditate sau partea financiara pentru ca nu dispun de suma integrala pentru a achizitiona masina dorita.

Majoritatea celor care aleg achizitia unei masini in leasing insa o fac pentru ca isi doresc foarte mult un anumit tip de masina, si isi doresc sa se bucure de privilegiul de a lega o conexiune emotionala cu aceasta.

Pentru a contracta un operator de leasing, analizeaza-ti cu atentie stilul de viata, bugetul lunar, situatia locului de munca sau reducerea cheltuielilor si calculeaza cat de mult iti poti permite lunar pentru plata unei rate lunare pentru contractul de leasing. Dupa ce ai aceste informatii stabilite, alaturi de masina dorita, contacteaza-ne pentru a obtine o oferta personalizata!

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.