Mașina anului 2021 în România
Mașina anului 2021 în România

Mașina anului 2021 în România

19 decembrie 2020
0 Comments

Săptămâna aceasta va prezentăm un subiect de interes pentru finalul de an, un an care poate, să spunem, a avut de toate. Un an care ne-a pus la multe încercări dar nu ne-a oprit să avem competiția anuală, organizată de Asociația Presei Auto din România (APAR), concurs care a ajuns la a 22-a ediție.

Kayan Egypt unveils 2021 Skoda Octavia A8 - Daily News Egypt

Anul acesta au fost nominalizate 7 mașini finaliste, iar competiția a avut loc la circuitul Academiei Titi Aur. Testul nu s-a desfășurat în totalitate în ansamblul circuitului deținut de celebrul pilot a cărui circuit îi poartă numele ci a constat și în pargurgerea a 100km pe drumurile din împrejurimile Bucureștiului.

Pretendentele din acest an au reprezentat mașini din mai multe clase, acestea fiind:

  • Peugeot 2008, singurul model care arată a SUV, cu un interior futurist, parcă desprins din star trek.
  • Toyota Yaris, o marca care ne-a obișnuit deja cu unul dintre cele mai avansate sisteme hybrid din piață, face acest model unul foarte economic din punct de vedere consum.
  • Volkswagen ID.3, unul dintre cele mai noi modele full electrice de la acest brand, s-a comportat cel mai bine atât pe șosele cât și pe circuit la toate testele la care a fost supusă, după spusele jurnaliștilor. În ciuda tracțiunii pe spate, livrarea puterii și faptul că masele sunt egale între punți, nu se simte deloc tracțiunea pe puntea spate a acesteia.
  • Hyundai i20, o mașînă mică, de oraș, foarte accesibilă că și preț, dinamică și cu o apariție futuristă.
  • Renault Captur, este în categoria celui mai vândut crossover din Europa, un model cu un interior ce înglobează materiale de o calitate foarte bună și un confort sporit față de modelul precedent.
  • În cadrul acestei competiții, au fost prezente și noile modele Dacia, Logan și Sandero. Acestea împărțind aceeași platforma, cât și o mare parte din design, cele două au concurat pe același loc. Noul design al bordului, materialele de bună calitate de această dată, scaunele reglabile pe înălțime, volan reglabil multidirecțional, cât și multe alte sisteme pe care le găsim în mașinile de ultima generație din 2021, sunt prezente în cele două noi modele Dacia. Multitudinea de dotări și echipamente cu care pot fi confirgurate noile modele, erau de neconceput acum ceva vreme pe modelele precedente.
  • Ultima pe această lista este nouă Skoda Octavia, unul dintre cele mai bine vândute modele de import, nouă Octavia a crescut foarte mult din punct de vedere calitativ. Acesta mașînă are dreptul să între în sectorul de autovehicule premium, cu o echipare de vârf, dar, totodată și cu un preț pe măsură. Cum ne-a obișnuit până acum, acest model, vine cu un spațiu ultra generos, dar și cu echipamente de ultima generație.

dacia logan

Podiumul celor trei finaliste

După o zi întreagă de teste a modelelor sus menționate, vine rândul prezentării podiumului, iar pe locul al 3 lea se află Volkswagen ID.3, primul model electric testat pentru “Mașina anului în România”, iar pe locul al doilea, Skoda Octavia, cea mai preferată mașină străină de către Români.

Volkswagen ID3: caracteristici tehnice auto, prețuri - EVmarket

Câștigător al ediției din acest an, pentru care urmează un 2021 plin, este Dacia Logan/Sandero. Oricine va ajunge în spatele volanului uneia dintre acestea, își va da seama de ce acest model este îndreptățit să câștige această competiție. Aceste modele au evoluat din toate punctele de vedere dacă stăm să comparăm cu modelele precedente. Este fără doar și poate un câștig pe merit. O mașînă care stârnește interes indiferent unde este și probabil cea mai relevanță mașînă pentru piață auto din România.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2020. Toate drepturile rezervate.