Mercedes-Benz dezvaluie noul sedan electric EQS
Mercedes-Benz dezvaluie noul sedan electric EQS

Mercedes-Benz dezvaluie noul sedan electric EQS

Mercedes-Benz EQS 2022 a fost dezvaluit nu demult de compania Mercedes, ceea ce marcheaza o noua era pentru producatorul german de automobile, deoarece pivoteaza spre vehicule electrice. Aceasta va face parte din familia mare de masini clasa S, ce va ajunge in showroom-uri din toamna.

Interiorul vehicului seamana mai mult cu o nava spatiala futurista decat cu o masina cu masina plina de ecrane pe aproape intreg bordul.

Mercedes-Benz crede ca noul sau sedan EQS va redefini segmentul vehiculelor de lux complet electrice, intrucat concureaza impotriva Tesla si a unui numar tot mai mare de companii emergente emergente si producatori de automobile vechi.

EQS este conceput pentru a depasi asteptarile chiar si celor mai exigenti clienti ai nostri”, au declarat Mercedes-Benz si CEO-ul Daimler, Ola Kaellenius, intr-un comunicat de presa de 63 de pagini pentru masina. „Exact asta trebuie sa faca un Mercedes pentru a castiga litera S in numele ei. Pentru ca nu acordam aceasta scrisoare usor„.

In special, interiorul vehiculului arata mai mult ca o cabina dintr-o nava spatiala futurista decat o masina. Are ecrane pe aproape intregul tablou de bord al vehiculului. In total, are trei ecrane sub o singura suprafata de sticla curbata de 56 inci, inclusiv un ecran pentru pasageri care nu va fi vizibil pentru sofer.

Au inceput de la varf”, a spus Jessica Caldwell, director executiv de informatii de la Edmunds.com. „Acest lucru este similar cu ceea ce am vazut la unii dintre ceilalti producatori de automobile. Cel mai scump vehicul al lor va iesi primul ”.

Interiorul EQS este in esenta opusul modelelor Tesla care prezinta interioare moderne simpliste. Unele modele Tesla au doar un ecran mare in centrul tabloului de bord, care controleaza aproape toate aspectele vehiculului.

EQS „Va trebui sa aiba un semn distinctiv pentru a se remarca. Cred ca oferirea oamenilor de acea senzatie foarte futurista ca conduceti ceva diferit va fi atragatoare pentru unii cumparatori”, a spus Caldwell. „Dar cred ca designul simplist pentru Tesla a facut multi oameni foarte fericiti”.

Exteriorul modelului EQS are un design similar cu fratii sai din clasa S traditionala, dar ceva mai agresiv in ceea ce priveste partea din fata a vehiculului. Un „Edition One” special dezvaluit de companie prezinta o vopsea in doua tonuri de negru si argintiu pe intreaga masina.

Masina este primul EV pe o noua platforma de vehicule pentru Mercedes-Benz. De asemenea, ofera o noua generatie de baterii cu o densitate de energie semnificativ mai mare, ceea ce permite o autonomie mai mare.

Pentru tehnologie, vehiculul dispune de o suita de caracteristici de siguranta si comoditate, inclusiv un nou sistem de asistare a soferului care poate controla viteza si franarea vehiculului, precum si poate asista in alte functii, cum ar fi schimbarea benzii sau mentinerea masinii pe banda sa. Sistemul este controlat mai mult de sofer decat alte sisteme de la Tesla si General Motors.

EQS va include, de asemenea, un sistem de realitate augmentata disponibil, inclusiv afisaj head-up, care proiecteaza grafica tridimensionala, cum ar fi sageti pe ecrane pentru a arata soferilor unde sa mearga.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.