Noua generatie Porsche Cayman ar putea fi complet electrica
Noua generatie Porsche Cayman ar putea fi complet electrica

Noua generatie Porsche Cayman ar putea fi complet electrica

26 martie 2021
0 Comments

Porsche va decide pana in vara daca va face trecerea modelelor Cayman si Boxster noi la energia electrica. Porsche se apropie tot mai mult de etapa in care va face trecerea la energia electrica pentru cele doua modele, insa reprezentantii companiei au mentionat ca mai au nevoie de cateva luni pentru a concluziona daca aceasta miscare este fezabila.

Actualul Boxster si Cayman din generatia 982 au fost introduse pe piata in 2016, ceea ce face ca noile generatii sa fie lansate probabil abia in 2023. Seful Porsche, Oliver Blume, a declarat pentru Auto Express din Mare Britanie in toamna anului 2019 ca producatorul va decide in urmatorul an daca va trece sau nu masinile de la motoarele cu combustie la energia electrica.

Acum insa, la aproape un an distanta, directorul a afirmat ca decizia inca nu este luata 100%. „Exista posibilitatea sa facem 718 electric, dar suntem inca intr-o perioada de concept, in care nu ne-am decis inca…Vom astepta inca cateva luni inainte de a decide ce concept vom folosi. Dar cred ca există un potential pozitiv pentru a face acest lucru, iar atunci cand facem 718 electric ar trebui sa fie condus ca un 911 si toate celelalte masini sport„.

Viziunea Porsche

In ciuda faptului ca alti producatori au iesit de pe piata masinilor mici sport premium, companie Porsche  este convinsa ca Boxster si Cayman vor avea o noua generatie de conducatori auto, indiferent daca sunt alimentate cu un motor cu combustie sau de un motor electric.

Desigur, Porsche  vede clar electrificarea ca pe un proces evolutiv pozitiv pentru viitoarele masini sport, insa mentioneaza tototadata ca nu se pot compara sunetele si senzatia de condus a motoarelor cu ardere comparativ cu un motor electric.

CEO-ul companiei a declarat ca, desi nu pentru multa vreme, motoarele sale pe benzina inca mai au loc in gamele sale viitoare de productie, considerand ca pentru urmatorii ani inca este nevoie de ambele motoare pe piata. Prin urmare, se gandesc la o flexibilitate in gama de produse, astfel incat sa continuie sa produca atat motoare cu combustie cat si hibride si full electrice.

Totusi, dintr-o perspectiva a durabilitatii, viitorul pe termen lung va fi electromobilitatea si, crede el, soferii care au condus deja o astfel de masina, sunt convinsi ca aceasta este viitorul. Cred ca vor putea convinge comunitatea spre un viitor electric.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.