Noul BMW seria 2 Coupe arata mai mare si mai agresiv
Noul BMW seria 2 Coupe arata mai mare si mai agresiv

Noul BMW seria 2 Coupe arata mai mare si mai agresiv

7 iulie 2021
0 Comments

Modelul BMW seria 2 Coupe 2022 va sosi in aceasta toamna in showroom-urile BMW, lansarea pe piata fiind programata in noiembrie 2021.

Cu mai mult de 55 de ani in urma, compactul BMW 1600 a fost lansat cu un sasiu excelent si un motor puternic. Apoi, BMW a promovat o masina cu doua usi si a numit-o 2002. S-a nascut o masina legendara, care oferea o experienta de condus inegalabila (pentru acea perioada de timp) printr-o combinatie de motor robust, sasiu extraordinar, frane grozave si un interior axat  pe confortul soferului. In 1973, BMW a crescut putin mai mult cu BMW 2002 Turbo de 170 CP. Apoi, in 2008, BMW a readus in oferta sa micul coupe sportiv cu seria 1 si in 2014 a lansat seria 1 Coupe de prima generatie.

Acum, BMW isi prezinta coupe-urile sportive cu tractiune compacta de noua generatie, BMW 230i 2022 si BMW M240i xDrive din 2022, inainte de lansarea lor din noiembrie.

BMW spune ca noile masini includ „un stil izbitor, extrovertit, motoare mai puternice, sasiu si dinamica imbunatatite, spatiu interior mai mare si cele mai noi in materie de infotainment si conectivitate. Noul Seria 2 Coupé este axat pe o placere maxima la condus, fiecare componenta fiind optimizata in acest scop”.

Modelul TwinPower turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri revizuit de 230i Coupe produce 255 CP si 295 lb-ft. de cuplu, cu pana la 7 CP si 37 lb-ft fata de modelul anterior. BMW spune ca tractiunea spate 230i poate atinge 60 mph in 5,5 secunde si atinge viteza maxima de 130 mph sau 155 mph, in functie de specificatia selectata. M240i xDrive Coupe de 3.0 litri TwinPower turbo straight six ofera 382 CP si 369 lb-ft. de cuplu, cu 47 CP si cu 1 lb-ft mai mult decat modelul anterior.

Sistemul de tractiune integrala xDrive este orientat spre tractiunea din spate si trimite toata puterea rotilor din spate atunci cand tractiunea integrala nu este necesara. Functia de blocare variabila controlata electronic din spatele M Sport difera si optimizeaza tractiunea si stabilitatea directionala, precum si agilitatea si dinamica virajului, spune compania.

Suspensia Adaptive M este standard pe noul M240i xDrive Coupe si include socuri controlate electronic cu supape reglabile continuu la fiecare roata. Modurile merg de la Comfort la Sport Plus, ajustand raspunsurile directiei, amortizarii si accelerarii, impreuna cu caracteristicile schimbatorului de viteze. Datele de navigatie pot fi, de asemenea, utilizate pentru pregatirea proactiva a masinii in avans pentru o intersectie sau un urmator viraj.

BMW seria 2 Coupe 2022

Producatorul auto spune ca noile sale cupe din seria 2 au fost concepute pentru a arata mai provocatoare si mai atletice, cu suprafete tridimensionale, forme triunghiulare si linii diagonale menite sa aduca „putere vizuala” la capatul frontal.

BMW spune ca suprafetele pronuntate din spate „produc o interactiune atragatoare de efecte de lumina si umbra care sporeste puterea vizuala a masinii„.

Exista o multime de tehnologii de siguranta, inclusiv camere frontale si spate, avertizare de coliziune frontala, avertizare de iesire a benzii de circulatie, alerta de trafic din spate si control dinamical vitezei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.