Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X
Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X

Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X

12 octombrie 2021
0 Comments

Modelul EQE de la Mercedes a fost oficial confirmat de companie la inceputul acestei luni, cu lansarea unei serii de imagini teaser ale unui prototip de dezvoltare. Noile fotografii arata o serie de evolutii in cele mai recente imagini oficiale.

Noile fotografii prezinta, de asemenea, un design al jantelor din aliaj mai stilizat, cel mai probabil conceput pentru a ajuta la imbunatatirea eficientei aerodinamice prin reducerea rezistentei.

SUV-ul EQE a fost in curs de dezvoltare la Mercedes-Benz sub numele de cod intern X294. Spre deosebire de actualul SUV EQC, noul model se va baza pe platforma electrica personalizata MEA (sau EVA2) si va fi aliniat pentru a rivaliza cu Tesla Model X si BMW iX.

Mercedes s-a angajat sa lanseze 10 vehicule complet electrice pana in 2025, dintre care unul probabil va fi recent confirmat EQG electric off-roader.

CEO-ul Daimler, Ola Kallenius, a declarat ca SUV-urile sunt perfecte pentru configuratii electrice, datorita plasarii bateriei de-a lungul podelei, impingand in sus habitaclul.

Nu va fi cel mai mare SUV electric Mercedes pe care il vom vedea in urmatorii ani, dar va fi pozitionat spre  gama superioara a companiei.

Aceasta va utiliza o baterie de 90kWh (utilizabila) pentru a alimenta un motor pe puntea spate, care produce 288 CP si cuplu de 530 Nm. Cifrele de performanta pentru EQE 350 nu au fost detaliate, dar Mercedes citeaza o autonomie de pana la 650 de kilometri de la o incarcare completa.

Privind spre viitor, Mercedes va lansa anul viitor un SUV EQS de varf, care va genera in cele din urma propria sa varianta Maybach. Clasa G va deveni, de asemenea, complet electrica in 2024, cu un model numit EQG confirmat si, in 2025, firma isi va lansa platforma MB.AE de noua generatie pe masura ce se indreapta spre a deveni un producator de electricitate pura

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.