Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X
Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X

Noul SUV Mercedes-Benz EQE: rivalul Tesla Modelul X

12 octombrie 2021
0 Comments

Modelul EQE de la Mercedes a fost oficial confirmat de companie la inceputul acestei luni, cu lansarea unei serii de imagini teaser ale unui prototip de dezvoltare. Noile fotografii arata o serie de evolutii in cele mai recente imagini oficiale.

Noile fotografii prezinta, de asemenea, un design al jantelor din aliaj mai stilizat, cel mai probabil conceput pentru a ajuta la imbunatatirea eficientei aerodinamice prin reducerea rezistentei.

SUV-ul EQE a fost in curs de dezvoltare la Mercedes-Benz sub numele de cod intern X294. Spre deosebire de actualul SUV EQC, noul model se va baza pe platforma electrica personalizata MEA (sau EVA2) si va fi aliniat pentru a rivaliza cu Tesla Model X si BMW iX.

Mercedes s-a angajat sa lanseze 10 vehicule complet electrice pana in 2025, dintre care unul probabil va fi recent confirmat EQG electric off-roader.

CEO-ul Daimler, Ola Kallenius, a declarat ca SUV-urile sunt perfecte pentru configuratii electrice, datorita plasarii bateriei de-a lungul podelei, impingand in sus habitaclul.

Nu va fi cel mai mare SUV electric Mercedes pe care il vom vedea in urmatorii ani, dar va fi pozitionat spre  gama superioara a companiei.

Aceasta va utiliza o baterie de 90kWh (utilizabila) pentru a alimenta un motor pe puntea spate, care produce 288 CP si cuplu de 530 Nm. Cifrele de performanta pentru EQE 350 nu au fost detaliate, dar Mercedes citeaza o autonomie de pana la 650 de kilometri de la o incarcare completa.

Privind spre viitor, Mercedes va lansa anul viitor un SUV EQS de varf, care va genera in cele din urma propria sa varianta Maybach. Clasa G va deveni, de asemenea, complet electrica in 2024, cu un model numit EQG confirmat si, in 2025, firma isi va lansa platforma MB.AE de noua generatie pe masura ce se indreapta spre a deveni un producator de electricitate pura

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.