Porsche va intrerupe unele productii, invocand invazia Rusiei asupra Ucrainei
Porsche va intrerupe unele productii, invocand invazia Rusiei asupra Ucrainei

Porsche va intrerupe unele productii, invocand invazia Rusiei asupra Ucrainei

9 martie 2022
0 Comments

Intreruperea lantului de aprovizionare din cauza invaziei Rusiei a Ucrainei ar putea afecta productia de 911, 718, Macan, Panamera, Cayenne si Taycan.

Un e-mail intern divulgat spune ca Porsche inchide diverse linii de productie de vehicule din Europa din cauza intreruperilor lantului de aprovizionare, inclusiv cablajele.

Modelele afectate includ 911, 718, Macan, Panamera, Cayenne si Taycan, dar nu toata productia este intrerupta in acelasi mod sau in acelasi timp.

Saptamana trecuta, Porsche a donat 1 milion de euro pentru eforturile umanitare pentru a ajuta poporul Ucrainei si a oprit toate livrarile de vehicule catre Rusia.

Invazia Ucrainei de catre Rusia a cauzat suferinta umana, preturi mai mari ale combustibilului in intreaga lume si, in Europa, dificultati grave pentru producatorii de automobile care construiesc masini. Efectele asupra Porsche sunt potential severe dupa ce ceea ce pare a fi un e-mail intern al companiei a fost postat pe forumurile de discutii Porsche de la Rennlist.

Mesajul spune ca liniile de productie de vehicule vor fi „partial oprite pentru toate liniile de modele” in cursul lunii martie si enumera datele viitoare de oprire pentru 911, 911 GT3 si Touring si 718 si spune ca productia de Macan, Panamera, Cayenne si Taycan a avut deja a ajuns la datele limita de productie.

Problema, dupa cum a raportat KBB la inceputul acestei luni, este ca un procent urias al cablajelor utilizate in industria auto sunt produse in Ucraina: 7% din toate cablajele auto utilizate in lume provin din Ucraina, conform unui raport din 2020 al Alix Partners.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca productia modelelor 911 si 718 din fabrica principala nu este in prezent afectata si ca productia Cayenne din Bratislava continua saptamana aceasta. Insa, incepand de maine dupa-amiaza, Porsche va suspenda productia Taycan la Stuttgart-Zuffenhausen cel putin pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Uzina Porsche din Leipzig unde construieste Macan si Panamera, va reporni in „functionare redusa” candva in saptamana viitoare, datorita a ceea ce compania numeste „o situatie de aprovizionare imbunatatita”.

Gradul de impact asupra activitatilor noastre de afaceri in tarile afectate este determinat in mod continuu de expertii dintr-o echipa de grup de lucru”, a declarat purtatorul de cuvant Christian Weiss pentru C/D. „Lanturile de aprovizionare pentru uzinele Porsche sunt afectate, ceea ce inseamna ca in unele cazuri nu mai este posibila productia ordonata. In urmatoarele zile si saptamani vom functiona pe termen scurt si vom reevalua continuu situatia„.

Saptamana trecuta, Porsche a donat un milion de euro (1,1 milioane de dolari), trei sferturi din bani mergand catre Agentia ONU pentru Refugiati, care asista cu eforturile umanitare in Ucraina, iar celelalte 25% catre Fundatia Ferry Porsche, care va folosi donatia pentru a ajuta SOS Satele Copiilor si eventual alte organizatii caritabile pentru copii.

De asemenea, Porsche a incetat sa livreze vehicule in Rusia. In anul financiar 2021, compania a livrat un total de 6262 de vehicule Rusiei, doar o mica parte din cele 301.915 vehicule livrate de Porsche in intreaga lume in 2021.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.