Suv-uri si crossover pe care le poti cumpara in 2022
Suv-uri si crossover pe care le poti cumpara in 2022

Suv-uri si crossover pe care le poti cumpara in 2022

Daca pana nu demult cuvantul hibrid inseamna un obiect scump cu miscare lenta, astazi hibrid inseamna multi cai putere.

Datorita bateriilor cu o capacitate tot mai mare de incarcare si a unor software-uri eficiente care comunica cu motorul electric si cel de ardere, modelele hibride sunt acum printre preferatele multora.

Iata lista de SUV-uri si crossover-uri care au cele mai bune recenzii si care sunt disponibile pentru achizitia de anul acesta:

Ford Escape Hibrid

Combinand un motor cu ciclu Atkinson de 2,5 litri cu un motor electric de 88 de kilowati, sistemul Ford Hybrid a fost dovedit de-a lungul timpului. In ciuda faptului ca are un rezervor de benzina mai mic decat modelele non-hibride, Escape Hybrid cu tractiune fata are o autonomie estimata de EPA de 582 de mile intre umpleri, cel mai mult decat orice Escape. Este disponibila si tractiunea integrala.

Ford Explorer Hybrid

Ford a lansat recent un modl hibrid pentru Explorer, o premiera pentru SUV-uri. Acest nou SUV hibrid combina un V-6 de 3,3 litri cu un motor electric pentru o putere combinata de 318 cai putere.

Explorer se descurca bine, dar sistemul de propulsie hibrid are nevoie de rafinament. Tranzitiile dintre puterea electrica si motorul pe gaz sunt bruste, iar pedala de frana spongioasa nu face decat sa adauge o senzatie nenaturala.

Honda CR-V Hybrid

Sistemul de propulsie hibrid imbina un motor cu patru cilindri in linie de 2,0 litri cu doua motoare electrice care se combina pentru 212 cai putere. Adica cu 22 de cai peste motorul standard de 1,5 litri turbo-4 in linie care alimenteaza acum toate modelele CR-V non-hibride. Tractiunea integrala este, de asemenea, standard la hibride, deoarece rotile din spate sunt antrenate de motorul electric atunci cand alunecarea este detectata in fata.

Kia Sorento Hybrid

In centrul sistemului hibrid se afla un motor turbo de 1,6 litri de 177 CP, care se combina cu un motor electric de 59 de cai putere pentru un total de 227 de cai putere si 258 de lire-picior de cuplu care antreneaza rotile din fata printr-o transmisie automata cu sase trepte. In urma testelor pe autorstrada insa, efectuate de specialist, Kia Sorento Hybrid are insa performante destul de slabe.

Hyundai Santa Fe Hybrid

Sub capota se afla un turbocompresor de 1,6 litri cu patru cilindri in linie de 178 CP si un motor electric de 59 CP. O automata cu sase trepte este singura transmisie pentru hibrid. Tranzitiile intre energia electrica si cea pe gaz sunt usoare, iar cabina lui Santa Fe este una foarte prietenoasa si armonioasa.

Lexus NX350h

Intrand intr-o generatie complet noua, cu un aspect mai clar, faruri cu LED-uri si mai mult spatiu de incarcare, NX pare tot crescut in segmentul SUV-urilor de lux subcompacte. Modelul 350h foloseste doua motoare electrice si un patru inline de 2,5 litri pentru a oferi o putere combinata de 239 de cai putere. Plug-in-hybrid 450h+ este cel mai rapid dintre cele doua, cu 302 cai putere din grupul sau propulsor plug-in-hibrid. Ambele vin standard cu tractiune integrala.

Toyota RAV4 Hybrid

Spre deosebire de Ford Escape, RAV4 Hybrid vine standard cu tractiune integrala. Adaugati ratingul sau EPA de 40 mpg combinat, iar hibridul RAV4 este cu usurinta cel mai bun model din linie. Pe masura ce SUV-urile hibride merg, aceasta este o combinatie solida de performanta, eficienta a consumului de combustibil si dimensiuni practice, care este probabil sa se potriveasca nevoilor unei game largi de cumparatori. RAV4 a fost al patrulea cel mai bine vandut vehicul in SUA in 2021, dupa pickup-urile din seria Chevrolet Silverado, Ram 1500 si Ford F.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments (0)

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.