Toyota promite doua noi modele electrice si una hibrida in 2022
Toyota promite doua noi modele electrice si una hibrida in 2022

Toyota promite doua noi modele electrice si una hibrida in 2022

10 februarie 2021
0 Comments

Una din viitoarele masini electrice Toyota va fi un SUV Cross over insa celalalt va fi un model surpriza. Cel mai important aspect insa este faptul ca Toyota renunta la reticenta fata de masinile electrice. Producatorul auto va lansa si un model hibrid cu reincarcare anul viitor, insa despre acesta nu a oferit mai multe detalii momentan.

Cele doua noi vehicule electrice ar urma sa fie disponibile pe piata din USA incepand cu 2022 si acest obiectiv face parte dintr-un obiectiv global, acela de a scoate pe piata 10 autovehicule electrice in primii ani dupa 2020.

Unul din autoturisme va fi un Cross over iar celalalt inca nu se stie. Daca la inceputul lunii decembrie Toyota a anuntat ca va aduce pe piata europeana un Cross over electric, in cele din urma a mentionat ca va fi initial disponibil pe piata din SUA. De asemenea, producatorul auto lucreaza la lansarea unui vehicul alimentat cu baterii in stare solida in urmatorii ani.

Care sunt obiectivele Toyota?

Strategia companiei auto este de a continua sa aduca pe piata un sortiment de vehicule electrificate, astfel incat 40% din vehiculele noi sa fie electrificate pana in 2025 si 70% dintre ele sa fie electrificate pana in anul 2030.

In timp ce Toyota a luat atitudine intr-un ritm mai lent fata de alte companii concurente in ceea ce privesc masinile electrice la scara larga, modelele sale hibride sunt dovada faptului ca este un campion in reducerea emisiilor timp de ani de zile.

Toyota considera HEV-urile un pas important spre electrificarea transportului, oferind clienților o mobilitate convenabila si accesibila cu emisii reduse, iar oraselor sau regiunilor suburbane o soluție practica si usor disponibila pentru a imbunatați calitatea aerului si a reduce emisiile de CO2.

Cum functioneaza masinile hibride Toyota?

Sistemul Toyota Electric Hybrid combina doua surse de putere: un motor termic eficient pe benzina si un motor electric puternic, alimentat de o baterie electrica de mare capacitate. Fiecare componenta a fost proiectata special pentru sistemul Toyota Electric Hybrid si functioneaza sinergic cu celelalte elemente.

Sistemul hibrid a fost proiectat pentru utilizarea preponderenta a motorului electric in detrimentul celui termic. Fie ca pleci de la semafor, iesi din parcare sau te deplasezi in trafic, propulsia este asigurata de motorul electric. Mai mult, in regim electric, deplasarea se face silentios si fara emisii. Pentru un maxim de eficienta, apasa usor pedala de acceleratie, iar motorul termic nu va porni pana cand viteza de deplasare nu va creste.

In sfarsit, se pare ca viitorul suna electric insa ramane de vazut cum se va dezvolta infrastructura in acest sens.

Sursa

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2020. Toate drepturile rezervate.