Ce masina ar trebui sa imi cumpar? Daca aceasta este prima intrebarea care ti-a venit in minte atunci cand intentionezi sa achizitionezi o masina, am creat un ghid care sa te indrume sa faci alegerea mai bine si sa iti fie mai usor sa iei decizia potrivita.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a economisi un potential financiar de pana la cateva mii de euro, dar si sa te asigura ca urmatoarea ta masina se potrivieste nevoilor specifice si cu bugetul disponibil.
Optiuni de finantare
Una dintre cele mai mari provocari legate de achizitia unei masini este stabilirea unui buget si a ceea ce iti doresti sa obtii contravalorii acestuia.
Optiunile de finantare te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie si sa negociezi realist. In acest sens, trebuie sa stabilesti daca vei achita masina cu plata integrala, cu credit bancar sau printr-o optiune de finantare prin leasing auto. A treia varianta este cea mai simpla, mai putin costisitoare initial si mai la indemana.
Masina noua sau second hand
Dupa ce ai stabilit bugetul, trebuie sa vezi daca te incadrezi in achizitia unei masini noi sau second hand. Pretul este adesea, factorul determinant in alegerea vehiculelor folosite in locul celor noi. Insa, desi masinile noi sunt mai scumpe la achizitie, adesea te pot scuti de alte costuri de intretinere si reparatii necesare.
Masinile second hand nu sunt intotdeauna fiabile, motiv pentru care achizitia lor ar trebui facuta doar de la un dealer de leasing auto de incredere.
Prin urmare, gandeste-te la modul de finantare pentru masina dorita, costurile pe termen lung si avantajele si dezavantajele achizitie unei masini noi vs second hand. Daca nu stii ce sa alegi, consulta-te cu un specialist auto de la leasing24.ro.
Parcurgi distante lungi sau scurte
Modul si distantele zilnice in care conduci masina poate influenta semnificativ decizia de achizitie. Navetele lungi pana la locul de munca, de exemplu, pot necesita caracteristici de calitate superioara.
Desi majoritatea masinilor din ultimii ani includ tehnologii si caracteristici de confort sporit, pentru condusul zilnic pe drum de tara sau pe distante scurte, s-ar putea ca alt model sa fie mai potrivit.
Eficienta consumului de combustibil va juca, de asemenea, un rol important in costurile de functionare ale masinii, atat pentru cursele lungi cat si pentru cursele scurte. Modul incare utilizezi masina va determina daca ai nevoie de o masina mica de oras cu un consum redus de combustibil sau de o masina mai mare pentru scopuri specifice.
Cerinte familiale
Masina va fi utilizata in scop comercial, in cadrul unei companii, sau va fi utilizata pentru transportul personal si al familie? De exemplu, poate ai nevoie de masina pentru activitatea firmei sau pentru a duce copiii zilnic la scoala si pentru a face cumparaturi de la supermarket.
Nu este vorba neaparat de cate persoane poate duce masina ci de spatiul de care dispune, mai ales in portbagaj. Ia in considerare spatiul util necesar daca este vorba de transportul copiilor, modul in care vei transporta caruciorul si alte bagaje.
In sfarsit, atunci cand alegi o masina, practicitatea si utilitatea acesteia ar trebui sa fie preocuparile principale. Mai apoi, ia in considerare consumul, nevoia pentru care o vei folosi, caracteristicile de siguranta si confort.
Nu uita, investesti intr-o masina pe termen mediu si lung, astfel ca este o decizie destul de importanta.