Sfaturi despre cum sa fii un bun sofer
Sfaturi despre cum sa fii un bun sofer

Sfaturi despre cum sa fii un bun sofer

2 septembrie 2021
0 Comments

Pentru majoritatea soferilor, condusul este o experienta cu sentimente pline de emotie dar libertate in acelasi timp. Cu abilitatile potrivite de condus o masina, poti vizita locuri si explora zone nemaintalnite pana atunci. O masina iti ofera posibilitatea de deplasare oriunde, oricand.

In cele din urma, a invata sa conduci nu este o sarcina descurajanta. Trebuie doar sa inveti corect comenzile masinii si sa le folosesti exact la momentul potrivit. Prezenta fizica, functiile esentiale ale masinii si intelegerea si aplicarea regulilor de circulatie sunt elementele de baza de care aveti nevoie pentru a conduce un vehicul fara efort.

Si totusi, exista cateva trucuri de a conduce o masina, pe care instructorul auto nu va invata. Fie ca este vorba despre reglarea oglinzilor sau despre reglarea fasciculelor de lumina, iata cateva sfaturi utile pentru a fi un bun sofer in trafic, pentru a respecta regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic.

Cand faceti o virare la stanga, nu rotiti rotile in prealabil

A roti rotile in avans atunci cand doresti sa virezi este o actiune destul de periculoasa in trafic. In mod initial, rotile trebuie sa fie in pozitia initiala. In cazul in care o masina din spate v-ar putea lovi, vehiculul va fi aruncat in directia opusa, ceea ce va provoca cu siguranta un accident. Prima data semnalizati intentia de a efectua manevra, asigurati-va ca o puteti face in siguranta, si abia dupa virati spre directia dorita.

Nu lasati viteza sa va insele

Atunci cand conduceti pe un drum drept, viteza pare de doua ori mai mica decat este cu adevarat. Fiti atenti la viteza pe care o aveti in bord, pentru a nu depasi limita legala si pentru a nu risca vreun accident.

Reglati oglinda retrovizoare pe timp de noapte

Chiar si cei mai experimentati sofieri nu stiu ca oglinda retrovizoare are doua moduri: de zi si de noapte. Schimbati unghiul oglinzii pentru a evita orbirea din cauza masinii din spate.

Porniti luminile de intalnire daca stationati

Mai ales iarna, este posibil ca masina sa nu porneasca de la prima cheie sau pur si simplu ati facut o oprire pe drum, in loc permis. In mod special noaptea, porniti luminile de intalnire pentru a fi vazut autovehiculul din timp de catre ceilalti participanti la trafic.

Acorda atentie la manevrele masinilor mai inalte

Acorda atentie sporita la manevrele masinilor mai inalte care circula in fata ta. Soferii masinilor inalte au, de obicei, o mai buna vizibilitate a drumului, astfel ca pot vedea mai bine obstacolele. Va puteti ghida dupa ei.

Invatati sa apreciati dimensiunea masinii

Trebuie sa simtiti din mers unde sunt rotile, pentru a evita gropile si pentru a evita zgarieturi la parcari. Exersati abilitatea conducand masina peste o sticla de plastic aplatizata, pe rand, cu rotile din fata.

Verifica daca oglinzile sunt reglate corect la inaltimea ta

Un punct mort apare atunci cand oglinzile nu sunt setate corect. Punctul mort este o parte a drumului pe care nu o vezi atunci cand conduci. Pentru a scapa de punctele moarte, trebuie sa reglati oglinzile in asa fel incat sa puteti vedea masina in ele.

Bineinteles, trebuie sa aveti toate documentele, ITP-ul si asigurarea la zi. Pentru linistea sufleteasca, puteti avea si o asigurare Casco in caz de accidente.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.