BMW - cea mai cautata marca de masini pe internet
BMW - cea mai cautata marca de masini pe internet

BMW - cea mai cautata marca de masini pe internet

17 mai 2021
0 Comments

Compania poloneza Picodi, specializata in analiza pietelor, a publicat recent un raport prin care declara ca cea mai cautata marca de masini pe internet este BMW, inclusiv in Romania. Raportul a inclus analiza cautarii pe Google a 64 de marci auto, in perioada 2017-2021.

In 15 tari din Europa, BMW este cea mai cautata marca de masini, desi in Romania cea mai bine vanduta masina este Dacia, modelul Logan, brand romanesc.

Pe locul doi in topul cautarilor in Europa se afla Mercedez, cu care BMW rivalizeaza si din punctul de vedere al vanzarilor. Printre tarile in care BMW este cea mai cautata marca pe Google se numara: Austria, Germania, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Ungaria si Romania.

In schimb, in Albania, Armenia, Belgia, Luxembourg, Portugalia si Rusia cel mai preferat model este Mercedes, in timp ce in Franta domina Peugeot, in Suedia este predominant Volvo.

In raportul recent, dupa BMW, Mercedes si Peugeot, Volvo se situeaza pe a patra pozitie, in tari precum Spania, Italia, Belarus si Ucraina.

Ce masina prefera nemtii?

Probabil pentru ca s-au saturat de clasicele branduri, nemtii cauta cel mai mult pe Google masini Tesla, masini care a inceput sa castige tot mai mult teren in Europa, in tari precum Germania, Irlanda, Lichtenstein, Norvegia si Elvetia.

Hyundai se afla in top in Cehia si Slovacia si Renault este preferat in Turcia. In alte regiuni precum Andora, Malta, San Marino sau Vatican, nu au fost publicate date oficiale cu privire la acest subiect.

De ce este BMW cea mai preferata marca?

In Romania, 9 din 10 masini BMW sunt cu tractiune integrala xDrive, deci conditiile meteo nu impun acest lucru. Este chiar un lucru suprinzator inclusiv pentru reprezentantii marcii BMW.

Cei care achizitioneaza o masina BMW o asociaza in primul rand cu siguranta rutiera si cu cele mai noi tehnologii.

Cele mai bine vandute modele BMW noi din Romania sunt BMW X5, BMW 1, BMW X3 si BMW Seria 5, concluzionand ca romanii prefera SUV-uri BMW. In ceea ce privesc masinile electrice din Romania, BMW i3 este cel mai cumparat automobil electric nou la noi in tara.

Ca vanzari generale, BMW este pe locul al doilea in segmentul premium din Romania, dupa Mercedes-Benz, dar inaintea Audi.

Tu de ce ai alege marca BMW?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.