Cat costa intretinerea anuala a unei masini
Cat costa intretinerea anuala a unei masini

Cat costa intretinerea anuala a unei masini

29 septembrie 2021
0 Comments

Nu este suficient sa ai bani pentru achizitia unei masini. Trebuie sa ai bani si pentru intretinerea anuala a acesteia. Cheltuielile cu masinile sunt unele dintre cele influente elemente pentru orice familie, pentru ca o masina ascunde mai multe cheltuieli economice decat te-ai putea gandit initial.

Cat costa intretinerea anuala a unei masini?

Achizitia masinii

Primul element pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand iti doresti o masina este pur si simplu valoarea acesteia de achizitie. Aceasta din urma poate depinde de mai multi factori, cum ar fi decizia de a cumpara o masina noua sau second hand sau de profitarea de ocazie a unor oferte.

In cazul in care veti alege achizitia printr-un contract de leasing auto, va trebui sa aveti in vedere care o sa fie, la finalul contractului, costul final al masinii. Bineinteles, se mai adauga si alte taxe de inmatriculare, RAR si intocmire dosar.

Asigurarea RCA

La randul sau, asigurarea RCA are un impact semnificativ asupra costului anual de intretinere a masinii personale. Acest parametru are o relevanta de 25% din pretul total si, la randul sau, depinde de o serie de elemente. Dintre acestea, conteaza varsta proprietarului masina si istoricul accidentelor.

Impozitul auto

Taxa auto corespunde impozitului pe proprietate care trebuie platit anual. Suma depinde de numarul de cai putere a masinii si de regiunea de resedinta. Influenta asupra costului anual de intretinere a masinii este de 10%, cu un cost mediu anual de 500-1000 de lei.

Costuri intretinere masina

Aceste costuri sunt uzuale si se refera la siguranta si necesitate periodica. In acest context, suma depinde de starea vehiculului, numarul de kilometri parcursi, marca vehiculului pentru aface, de exemplu, schimbul de ulei si filtrele aferente sau schimbarea unor becuri. Aici intra si schimbarea anvelopelor in functie de sezon care, de asemenea, depind marimea lor.

Combustibil

Cheltuile legate de consumul de combustibil au un real impact asupra bugetului oricarei persoane, familii sau firme. Totusi, nu se paote realiza un echilibru in aceasta privinta, deoarece exista prea multe variabile: de la numarul de kilometri parcursi zilnic, viteza de deplasare, locul -oras sau drum lung. Totusi, un consum mediu lunar doar pentru deplasari la serviciu si cumparaturi uzuale poate fi in jur de 500 de lei lunar.

In concluzie, costul intretinerii anuale a unei masini este aproape imposibil de calculat, avand in vedere ca sunt foarte multi factori de luat in considerare. Costurile pot creste daca mai aveti o asigurare tip RCA si alte costuri de intretinere sau reparatii neprevazute.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.