De ce trebuie sa folosim anvelope de iarna in sezonul rece
De ce trebuie sa folosim anvelope de iarna in sezonul rece

De ce trebuie sa folosim anvelope de iarna in sezonul rece

17 noiembrie 2021
0 Comments

Atunci cand temperaturile scad si incep conditiile meteo efavorabile, precum zapada sau ploaia, cel mai indicat este sa va montati din timp anvelopele de iarna.

Anvelopa de iarna este eficienta mai ales cand temperaturile sunt sun 7 grade Celsius. Acestea sunt recomandate in mod special soferilor care circula prin zona in care se gaseste cu usurinta pe sosele zapada sau gheata.

Mai mult decat atat, anvelopele de iarna sporesc siguranta pe drum si reprezinta, de asemenea, economii pe termen lung, avand in vedere eficienta lor mai mare pe perioada sezonului rece.

De ce sunt recomandate avelopele de iarna in sezonul rece

  1. Imbunatatesc siguranta masinii

“Anvelope de iarna” este doar un termen commercial, asa cum este si denumirea de anvelope “all season”. De fapt, acestea trebuie folosite oin orice anotimp pot fi conditii meteorologice grele, precum gheata si zapada sau acolo unde exista pericol de alunerare. Chiar daca nu ninge in zona in care locuiesti, lucru prea putin probabil in Romania, temperaturile scazute sunt suficiente pentru ca anvelopele de vara sa nu mai fie eficiente. Anvelopele de iarna va permit sa mentineti un control mai mare asupra vehicului.

  1. Permit condusul fara lanturi pe zapada si micsoreaza distanta de franare

Unul din cele mai mari avantaje pe care le au anvelopele de iarna este faptul ca nu au nevoie de lanturi pe zapada.  In plus, cu o temperatura scazuta pe asphalt, anvelopele de iarna isi maresc aderenta. Ele ofera, de asemenea, o tractiune mai mare, impiedicand alinecarea rotilor. Toate acestea se traduc printr-o distanta de franare mai scurta.

  1. Reduc riscul de acvaplanare

Pe timp de iarna, apa este frecvent intalnita pe sosea. Anvelopele de iarna ajuta la evacuarea mai buna a apei si a noroiului de pe drum, acesta fiind principalul motiv pentru care anvelopele de iarna au initialele M+S pe partea exterioara. In acest sens, riscul de acvaplanare este redus semnificativ.

  1. Economisiti timp si bani pe termen lung

Utilizarea anvelopelor de iarna va ajuta sa economisiti bani pe termen lung. Astfel, daca folositi anvelope diferite vara si iarna, ambele vor rezista mai mult, decat in cazul in care ati folosi aceleasi anvelope.

Anvelopele de iarna sunt identificate prin marcajul M+S si pictograma unui munte cu trei varfuri care include un fulg de zapada in interior. Anvelopele cu aceasta proprietate pot fi differentiate visual datorita benzii de rulare mult mai adanci si un numar mult mai mare de lame. Acestea sunt fabricate dintr-un compus special de cauciuc, care isi pastreaza proprietatile la termperaturi scazute.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.