Efectul pandemic: cum va fi mobilitatea pana in 2025
Efectul pandemic: cum va fi mobilitatea pana in 2025

Efectul pandemic: cum va fi mobilitatea pana in 2025

27 aprilie 2021
0 Comments

Specialisti in domeniu discuta despre potentialele scenarii de mobilitate viitoare 2025, prevazute de schimbarile inca din 2020.

Sa ne imaginam viata de dupa 2025. Pandemia globala a adus o serie de noi provocari pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice. Schimbarile inapoi la viata cu care eram obisnuiti intarzie sa apara, astfel incat lumea trebuie resetata de la modul in care a muncit, a trait sau a calatorit.

Masinile electrice sunt viitorul

Masinile electrice sunt normal viitorului. A sta in trafic este ceva obisnuit dar ceva de lasat in urma si lumea este pe cale sa fie netrua din punct de vedere climatic. Acest scenariu poate parea greu de realizat in doar 4 ani, insa nu trebuie sa ramana la stadiul de imaginatie. Daca de pe acum se implementeaza idei marete si indraznete, viitoarul poate suna verde.

Fara indoiala, pandemia a accelerat schimbarile in comportamentul si optiunile de mobilitate. Telecomunicatiile ca solutie pentru aglomeratie au fost luate in considerare inca din anii ’70, mersul pe bicicleta si mersul pe jos au fost incajate la alternativa la condus timp de ani de zile. Si, in ciuda termenului limita, 2030, vehiculele electrica inca reprezinta o minoritate atunci cand vine vorba de vanzari de autoturisme.

Acest lucru insa s-a schimbat incepand cu 2020. Munca de la distanta a devenit o necesitate, astfel incat mai multi oameni au simtit nevoia sa investeasca in alte mijloace de transport precum bicicleta iar vehiculele electrice nu au inregistrat o scadere atat de drastica precum vehiculele conventionale. Astfel, cand privim in urma, am putea spune ca acesta a fost un apel de trezire, care a dus la noi optiuni de mobilitate, care s-ar putea combina pentru a ne imbunatati calitatea vietii. Deci, cum ar putea arata atunci ecosistemul de mobilitate 2025?

In anii pandemiei, multe reprezentante auto au fost nevoite sa inchida. Productia este accelerata pentru masinile electrice, deoarece unele piete din Europa au accelerat interzicerea benzinei si a motorinei. Odată cu redundanta motorului cu ardere interna la vehiculele de zi cu zi, acestea sunt acum cunoscute sub numele de „masini clasice”.

In prezent, centrele marilor orase arata destul de diferit fata de perioada dinaintea pandemiei. Strazile, o data pline de masini, autobuze si taxiuri sunt acum mult mai linistite si mai curate.

La nivel european, multe municipalitati au interzis cu totul vehiculele private si au aparut noi hub-uri de transport in comun, biciclete si vehicule comune pentru a muta oamenii din suburbii in orase. In zonele din centru, oamenii au acum mai multe optiuni de mobilitate decat oricand, toate integrate cu sisteme eficiente de transport public.

Prin urmare, am devenit mai atenti la optiunile de calatorie, fiind mai atenti la alternative ecologice. In sfarsit, viitorul este in mainile noastre. Cert este ca actuala criza mondiala este o rascruce de drumuri iar directia in care o luam, atat personal cat si la nivel national, va modela lumea in care vom trai maine. Masinile electrice insa vor fi cu siguranta in prezentul viitorului.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.