Cum sa intretii masina pe timpul pandemiei
Cum sa intretii masina pe timpul pandemiei

Cum sa intretii masina pe timpul pandemiei

5 aprilie 2021
0 Comments

Probabil, din cauza pandemiei de coronavirus, conduci mai putin decat obisnuiai inainte de Covid 19. Numarul concediilor s-au restrans sau nu mai sunt deloc, vizitele la rude si prieteni aproape ca nu mai exista. Folosim masinile doar pentru a merge la serviciu, cumparaturi si unele probleme de rezolvat de necesitate maxima.

Daca ai sau ai avut o perioada in care ai stat in carantina sau pur si simplu ai decis sa nu mai folosesti masina in aceasta perioada, asigura-te ca nu se deterioareaza. Da, masinile se deterioreaza si daca nu sunt rulate. Mai mult decat atat, multi proprietari posibil sa fi amanat lucrarile de intretinere ale masinilor din cauza distantarii sociale.

Probabil ai amanat si diverse alte programari, precum programarea la tuns, la dentist, la manichiura sau altele ce nu au fost urgente, insa amanarea service-ului masinii nu este intotdeauna un lucru bun. Masinile au nevoie de intretinere regulata, chiar daca conduci destul de rar.

Cum sa intretii masina pe timpul pandemiei

In primul rand, pentru a decide ca masina trebuie dusa la service-ul auto din cauza unei probleme sau pentru verificarea periodica, ia in considerare numarul de kilometri parcursi, nu timpul cat ai condus. Obligatiile de intretinere ale unei masini pot fi impartite in doua categorii: cele bazate pe numarul de kilometri parcursi si cele bazate pe timpul de la ultimul service, cum este inspectia tehnica periodica obligatorie.

In primul rand, la un anumit rulaj, anvelopele trebuie inlocuite, in afara faptului ca le inlocuiesti pe cele de sezon. In schimb, o masina abia rulata, nu are nevoie de o astfel de intretinere, pentru ca anvelopele nu sunt uzate. Un service autorizat iti va face recomandarile potrivite cu privire la decizia de inlocuire a anvelopelor si gradul lor de uzura.

De asemenea, la 10 mii de kilometri se recomanda inlocuirea uleiului de motor, verificarea lichidului de racire, filtrele de aer, bujii, si alte piese consumabile la o masina. Schimbul de ulei este cea mai familiara sarcina de intretinere si poate cea mai importanta pentru sanatatea masinii.

De remarcat este faptul ca drumurile scurte nu aduc motorul la temperatura optima de functionare, care este necesara pentru a elimina umezeala acumulata si nici lichidul de racire nu circula si nu furnizeaza aditivi corozivi in punctele vitale. Drumurile mai lungi insa, ajuta la compoentele vitale ale masinii precum lubrifierea rulmentilor, mentinand un strat de lubrifiant optim.

Nu uita de placutele de frana si de lichidul de frana. Daca o masina nu este condusa prea mult timp, se poate depune un strat de rugina. La o revizie completa insa, mecanicii vor depista toate neregulile masinii.

Din nefericire, un alt dezavantaj al inactivitatii masinii, ce nu intra sub rutina zilnica de intretinere, este aparitia rozatoarelor. Da, tot mai multi proprietari isi gasesc masinile cu avarii importante din cauza rozatoarelor care isi fac cuib sub capota.

In cazul in care masina este parcara in exterior, inlatura frecvent de pe ea orice: de la frunze, crengute, zapada, excremente de pasari, orice poate deteriora vopseaua. In niciun caz nu freca murdaria cu o perie sau carpa deoarece poti provoca zgarieturi, aceasta se indeparteaza usor cu o suflanta.

In sfarsit, avand grija de masina chiar si pe timpul pandemiei, poti amana programarea periodica la service, si astfel poti pastra distantarea sociala si regulile impuse din aceasta perioada pentru sanatatea ta si a celor din jur.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria brandului Volvo

Istoria brandului Volvo

Buia Ileana
16 decembrie 2021
Daca exista o companie recunoscuta la nivel global ca simbol al calitatii, aceasta este Volvo. Producatorul de vehicule...
Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.