Istoria brandului Volvo
Istoria brandului Volvo

Istoria brandului Volvo

16 decembrie 2021
0 Comments

Daca exista o companie recunoscuta la nivel global ca simbol al calitatii, aceasta este Volvo. Producatorul de vehicule este marca suedeza prin excelenta.

Aceasta companie veche de aproape un secol a fost intotdeauna caracterizata prin fiabilitatea si robustetea modelelor sale. Dar, mai presus de toate, ceea ce a fost o constanta in istoria Volvo, sunt inovatiile sale in materie de siguranta pentru pasagerii vehiculelor sale.

Volvo Cars a fost intotdeauna in fruntea dezvoltarilor tehnologice pentru protectia activa si pasiva a pasagerilor. Astfel de progrese au fost ulterior implementate de restul producatorilor.

Istoric

Compania Volvo a fost fondata in Göteborg, Suedia, in 1927. Compania sa nascut ca o companie subsidiara a marelui producator de rulmenti Svenska Kullagerfabriken (SKF).

Astazi, la aproape un secol de la primul vehicul construit, Volvo produce o varietate de modele. Acestea variaza de la vehicule utilitare sport, sedanuri si masini break pana la sedanuri si coupe-uri compacte de ultima generatie.

Proprietarii de masini Volvo se mandresc adesea cu kilometrajul lor mare. In acest sens, compania a primit chiar si recordul Guinness pentru cei mai multi kilometri parcursi de un singur proprietar pe un vehicul necomercial in 1998, titlu detinut de regretatul Irv Gordon la bordul unui Volvo P 1800 S.

Volvo Cars are aproximativ 100 de companii nationale de vanzari si 2.300 de dealeri locali pe tot globul. Compania s-a caracterizat inca de la infiintare prin concentrarea pe siguranta si respect pentru mediu.

Ce inseamna Volvo

Marca Volvo isi ia numele din latina. Cand compania a fost creata, vechiul simbol chimic al fierului a fost adoptat ca emblema. Acesta este un cerc care contine o sageata indreptata in diagonala in sus si la dreapta. Acest logo a fost folosit pentru prima data pe primul automobil produs de Volvo, care dateaza din 1927.

Emblema a suferit modificari minore de-a lungul istoriei Volvo. Pentru a ne explica mai bine, putem spune ca singurele modificari facute sunt ajustarile estetice la vremurile care au trecut de atunci.

Fondatori

Compania suedeza Volvo a fost creata in 1927. Fondatorii ei au fost inginerul Gustav Larson si economistul Assar Gabrielsson. Gabrielsson a fost numit CEO al companiei. La randul sau, Gustav Larson a devenit directorul tehnic al firmei.

Conceptul de siguranta Volvo

Centura de siguranta si Nils Bohlin

Volvo a introdus centura in trei puncte in 1959. Aceasta dezvoltare a aparut pentru prima data pe PV544. De acolo, a devenit un standard pentru toate vehiculele sale comerciale. Chiar si Volvo Cars a renuntat la drepturile de brevet. In acest fel, toata lumea ar putea beneficia de aceasta descoperire.

Cel care a creat centura cu trei puncte de ancorare a fost inginerul Nils Bohlin. Putini oameni au salvat atat de multe vieti ca Bohlin. De la inceputuri, se estimeaza ca pana la un milion de oameni au supravietuit accidentelor datorita acestei dezvoltari Volvo.

Scaun pentru copil

In 1972, Volvo a creat scaunul pentru copii orientat spre spate. De fapt, principiul de baza al unor astfel de scaune pentru copii este acelasi ca si in navele de astronauti. Indreptarea spre spate distribuie sarcina si minimizeaza riscul de ranire.

Perna pentru copii

Perna de inaltare este o alta inovatie Volvo introdusa in 1976. Mai inapoi in timp, in 1990, compania suedeza a dezvoltat o perna de inaltare care a fost integrata direct in scaun.

Sistem de protectie impotriva impactului lateral

Sistemul de protectie impotriva impactului lateral este cunoscut in intreaga lume prin acronimul sau in limba engleza SIPS (Side Impact Protection System). Aceasta dezvoltare a fost introdusa de Volvo in 1991.

Sistemul de protectie impotriva rasturnarii (ROPS)

A fost introdus in 2002. Aceasta tehnologie imbunatateste stabilitatea SUV-urilor. In plus, intareste structura de siguranta prin folosirea unui material extrem de rezistent pe acoperis.

Sistemul de informatii pentru punctele moarte (BLIS)

Daca un sofer nu detecteaza prezenta unui alt vehicul in unghiul sau mort atunci cand schimba benzile, poate provoca un accident grav. De aceea, Volvo a creat sistemul inovator BLIS in 2003. Camerele sale si radarul detecteaza vehiculele care se apropie din spate si din lateral. Daca un vehicul se afla in unghiul mort, o lumina de alarma se aprinde in oglinda exterioara.

City Safety

Stiati ca 75% din accidente au loc la viteze sub 30 km/h? Sau ca in 50% din coliziunile spate, soferul vehiculului din spate nu a apasat frana? De aceea, in 2008, Volvo a dezvoltat City Safety. Acest sistem foloseste tehnologia laser pentru a calcula probabilitatea de coliziune cu vehiculul din fata. Daca soferul nu franeaza, masina o face automat. Sistemul functioneaza pana la 50 km/h.

De-a lungul celor aproape 100 de ani, Volvo Cars s-a caracterizat prin robustetea si fiabilitatea modelelor sale. In plus, marca suedeza a fost intotdeauna in fruntea dezvoltarilor tehnologice pentru siguranta in fiecare dintre vehiculele sale.

Daca iti doresti unul din modelele Volvo disponibile pe piata, vino sa discuti cu unul din consultantii nostri pentru o finantare leasing!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.