Noul Mercedes Vision EQXX - imagine lansata inaine de debutul din ianuarie
Noul Mercedes Vision EQXX - imagine lansata inaine de debutul din ianuarie

Noul Mercedes Vision EQXX - imagine lansata inaine de debutul din ianuarie

30 decembrie 2021
0 Comments

Conceptul revolutionar de masina electrica EQXX de la Mercedes-Benz promite o autonomie reala de 1000 de kilometri si un aspect uimitor.

Mercedes-Benz este la doar cateva zile distanta pana la promovarea conceptului sau Vision EQXX, un vehicul electric ultra-eficient, cu accent pe aerodinamica. Acum, firma a publicat o imagine teaser revelatoare care arata profilul masinii.

COO al Mercedes, Markus Schafer, a dezvaluit anterior ca promite o autonomie reala de 1000 km (620 mile). Supranumit „cel mai eficient vehicul pe care marca l-a construit vreodata”, Vision EQXX va fi afisat online pe 3 ianuarie 2022.

Cea mai recenta imagine de previzualizare este cea mai revelatoare de pana acum, aratand cea mai mare parte a profilului masinii. Este clar ca accentul pe eficienta aerodinamica ii confera lui Vision EQXX o forma radicala, cu o parte frontala joasa, capota ridicata si linie curbata a acoperisului.

Mercedes spune ca noua masina „demonstreaza castigurile care sunt posibile prin regandirea fundamentelor de la zero. Aceasta include progrese in toate elementele transmisiei sale electrice de ultima ora, precum si utilizarea de inginerie usoara si materiale durabile”.

Prototipul a fost previzualizat prima data in timpul prezentarii strategiei Mercedes in 2020. Inginerii care lucreaza la proiect sustin ca, in loc sa creasca capacitatea bateriei (si odata cu aceasta, greutatea), imbunatatirea eficientei aerodinamice a unei masini este cheia pentru a debloca o cifra atat de lunga. Inginerii Mercedes au explicat: „Cea mai usoara cale este sa puneti o baterie mai mare in masina, dar duce la randamente in scadere. Cheia este eficienta vehiculului si a grupului de propulsie”.

La inceputul acestui an, Schafer a mentionat, de asemenea, ca echipa sa lucreaza la imbunatatirea randamentului bateriilor sale, spunand: „In ceea ce priveste aerodinamica, acest proiect isi propune sa depaseasca ceea ce s-a realizat cu EQS, deja cea mai mica serie de CD din lume. Si, de asemenea, lucram la cresterea densitatii energetice cu inca 20% la nivel de celule, comparativ cu EQS”.

Vorbind la ultima avanpremiera pentru EQXX, Schafer a spus: „Vorbim despre viitorul Mercedes-Benz. Si, fireste, este aproape totul despre numere, fapte si date. Dar stim cu totii ca adevarata magie se intampla atunci cand realizarile tehnologice impresionante devin realitate intr-o masina. De aceea sunt foarte mandru sa va ofer o previzualizare a Vision EQXX”.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria brandului Volvo

Istoria brandului Volvo

Buia Ileana
16 decembrie 2021
Daca exista o companie recunoscuta la nivel global ca simbol al calitatii, aceasta este Volvo. Producatorul de vehicule...
Orice mașină poate fi mai aproape de tine cu un leasing auto care să se muleze nevoilor dumneavoastră!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.